4
RexelTalks-v5

De podcast over de fascinerende wereld van elektriciteit

Rexel Talks, de podcast van Rexel waarin we de fascinerende wereld van de elektriciteit verkennen. Onze experts delen hun kennis en inzichten over onderwerpen als elektrificatie, duurzame technieken, automatisering en wetgeving.

Beluister Rexel Talks op je favoriete podcast platform:

Heb je een interessant onderwerp dat we in een volgende aflevering kunnen aansnijden?
Of wil je graag feedback geven over deze aflevering?

AFL #2: De fluoban

De stelselmatige uitfasering van (een heel aantal ‘oude’) lichtbronnen leidt op 25 februari 2023 tot een concreet productieverbod op compacte fluorescentielampen met steeklampvoet (CFLni) en op 25 augustus 2023 tot een uitbreiding van dat verbod voor de fabricage van alle T5- en T8-fluorescentielampen. Maar … er zijn uitzonderingen, alternatieven en andere belangrijke data die in 2025 en 2027 liggen. Kresten Staes, verlichtingsspecialist bij Rexel, en Eddy Lauryssen, account manager bij Signify, hebben het uitgebreid over de fluoban. Ze geven antwoorden op een aantal vragen, behandelen de huidige alternatieven en uitzonderingen en leggen uit wat de toekomst brengt.

Meer info vind je hier.

AFL #1: Aanpassingen in het AREI van 2023 

Het doel van het AREI blijft ook na de aanpassingen van 2023 om de veiligheid te garanderen en de wetgeving is van toepassing op zowel nieuwe huishoudelijke installaties als bestaande. Men maakt onderscheid tussen bestaande, oude elektrische installaties en elektrische installaties die vallen onder het oude AREI. 

Tom Cauwelier, Teamlead Building van Vinçotte, en Timothy de Coninck, Energy Distribution Specialist bij Rexel Belgium, buigen zich over het nieuwe AREI in de meest recente ‘Rexel Talks’-podcast. Ze geven antwoorden op vragen die zich na het lezen van de wettelijke bepalingen eventueel nog stellen. 

Uitgebreide info met o.a. de nieuwe symbolen vind je hier.

RexelTalks-v5

Geef hier je suggesties of feedback door: