4

Hernieuwbare energie

Rexel is de absolute koploper in hernieuwbare energie.

Het team van specialisten in PV, ventilatie, verwarming/koeling en EV staat u met raad en daad bij in al uw projecten en biedt u de juiste oplossingen aan voor een optimale autoconsumptie. 

Onze services

Team van specialisten binnen elk vakdomein

Online configuratoren in laadpalen, ventilatie, verwarming en PV

Opleidingen in de verschillende technieken

Studie op maat voor uw projecten

Legplannen in ventilatie en vloerverwarming

Werfassistentie bij de eerste installatie

Toekomst gericht op elektrificatie

De klimaatverandering en de energieprijzen doen ons de weg van groene energie inslaan. Rexel stoomt zich dan ook volledig klaar op een toekomst die gericht is op elektrificatie van verschillende technieken. We begeleiden zowel de elektroinstallateur als de verwarmingsspecialist bij deze energietransitie.

De nood aan ondersteuning is groot en daarom zetten wij een gestructureerd communicatie- en opleidingsplan op waar we klanten informeren over de mogelijkheden van duurzame technieken, vertellen waar de kansen liggen en hoe we hierop samen kunnen inspelen.

Installateur en vernieuwing hand in hand

Ook op de twaalfde editie van Intersolution werd het belang van zonne-energie en alles wat er bij komt kijken duidelijk. De vakbeurs is inmiddels een vaste waarde in de solarindustrie. Het is een plaats waar informeren en netwerken harmonieus samengaan.

Een aantal interessante innovaties lieten de bezoekers dit jaar niet onverschillig.

Capaciteitstarief en smartgrid

De invoering van het capaciteitstarief doet ons nadenken over hoe we ons verbruik kunnen spreiden. Met de toenemende elektrificatie wordt het belang van sturing van verbruikers dus steeds belangrijker en voordeliger. De warmtepomp, de laadpaal of andere verbruikers zo gaan sturen dat ze in werking treden wanneer er bijvoorbeeld weinig ander verbruik is, zorgt ervoor dat het net minder belast wordt en zorgt vanaf 2023 ook voor een aanzienlijke besparing op de elektriciteitsfactuur.

Smartgrid is de volgende stap in de duurzame transitie. Door de veranderende weten regelgeving zal het steeds interessanter worden om toestellen slim te combineren met een PV-installatie of de opgeslagen energie in een thuisbatterij.

Ons Multi Energie-team helpt jou graag verder voor bijkomend advies en ondersteuning om de energiekosten daadwerkelijk te beheersen.

Nieuwe laadpalen configurator

Vanaf 2026 zullen enkel wagens die geen broeikasgassen uitstoten, zoals elektrische wagens, fiscaal aftrekbaar zijn. 

Rexel wil u zo goed mogelijk ondersteunen bij de aankomende uitbreiding van deze laadpaalinfrastructuur en lanceert daarom een vernieuwde configurator voor complete residentiële laadprojecten. 

Deze is nog eenvoudiger in gebruik, genereert in enkele klikken een gedetailleerde offerte en garandeert u een onmiddellijke levering van de voorgestelde laadpalen en alle bijhorende accessoires.

Multi Energie Hubs

Een vraag? Een project? Contacteer onze specialisten in één van onze Multi Energie Hubs:

Regio West-Vlaanderen:

REXEL ROESELARE

Telefoon:
09 247 12 32

E-mail:
MEowvlaanderen@rexel.be

Regio Oost-Vlaanderen:

REXEL GENT

Telefoon: 
09 247 12 32

E-mail: 
MEowvlaanderen@rexel.be

Regio Antwerpen, Limburg &
Vlaams-Brabant:

REXEL HERENTALS

Telefoon:
014 94 50 98

E-mailadres: 
MEantwerpenlimburg@rexel.be

Advies en kennis bij elke stap richting energietransitie

Ons energiesysteem staat voor grote uitdagingen. De samenwerking van verschillende duurzame technieken vormt de basis voor het streven naar een emissievrij Europa in 2050.

Recente realisaties