Hernieuwbare energie

Rexel is de absolute koploper in hernieuwbare energie.

Het team van specialisten in PV, ventilatie, verwarming/koeling en EV staat u met raad en daad bij in al uw projecten en biedt u de juiste oplossingen aan voor een optimale autoconsumptie. 

Onze services

Team van specialisten binnen elk vakdomein

Online configuratoren in laadpalen, ventilatie, verwarming en PV

Opleidingen in de verschillende technieken

Studie op maat voor uw projecten

Legplannen in ventilatie en vloerverwarming

Werfassistentie bij de eerste installatie

Toekomstgericht denken

Doordat we ons voortdurend bijscholen kunnen we onze klanten in een vroeg stadium informeren over nieuwe duurzame technieken en innovaties. 

Ook detecteren we nieuwe mogelijkheden en leggen we onze klanten uit hoe ze hierop kunnen inspelen. We willen een waardige partner zijn voor onze installateurs en samen kansen grijpen.

Smartgrid en autoconsumptie

Smartgrid, een energienetwerk waar een slim meet- en sturingsysteem aan is toegevoegd, is de volgende stap in de duurzame transitie. 

Door de veranderende wet- en regelgeving, waaronder slimme meters en het stijgen van energiekosten, zal het steeds interessanter worden om toestellen slim te combineren met een PV-installatie en zo de autoconsumptie verhogen. Alleen met toestellen die met elkaar en de installatie kunnen “praten”, kunnen de energiekosten daadwerkelijk beheerst worden.

Nieuwe laadpalen configurator

Vanaf 2026 zullen enkel wagens die geen broeikasgassen uitstoten, zoals elektrische wagens, fiscaal aftrekbaar zijn. 

Rexel wil u zo goed mogelijk ondersteunen bij de aankomende uitbreiding van deze laadpaalinfrastructuur en lanceert daarom een vernieuwde configurator voor complete residentiële laadprojecten. 

Deze is nog eenvoudiger in gebruik, genereert in enkele klikken een gedetailleerde offerte en garandeert u een onmiddellijke levering van de voorgestelde laadpalen en alle bijhorende accessoires.

Multi Energie Hubs

Een vraag? Een project? Contacteer onze specialisten in één van onze Multi Energie Hubs:

Regio Oost- & West-Vlaanderen:

REXEL GENT

Telefoon: 09 247 12 32
E-mail: MEowvlaanderen@rexel.be

Regio Antwerpen, Limburg & Vlaams-Brabant:

REXEL HERENTALS

Telefoon: 014 94 50 98
E-mailadres: MEantwerpenlimburg@rexel.be

Advies en kennis bij elke stap richting energietransitie

Ons energiesysteem staat voor grote uitdagingen. De samenwerking van verschillende duurzame technieken vormt de basis voor het streven naar een emissievrij Europa in 2050.

Recente realisaties