4
Villa Sun Eco – Antwerpen

Plaatsing van batterij in villa zorgt voor 30% verhoging van zelfconsumptie

Een enorme energieconsumptie omwille van een luxueuze levensstijl zette de eigenaar van een Antwerpse villa ertoe aan om zijn verbruik te gaan optimaliseren. De firma Sun Eco, gespecialiseerd in zonnepanelen, airco’s en laadstations, greep dit niet zo evidente project met beide handen aan en zorgde voor een professioneel eindresultaat met de kwalitatieve materialen van SolarEdge. 

Moeilijkheidsgraad project

Het gebruik van een airco en een warmtepomp in het zwembad zorgde jaarlijks voor een hoge eindafrekening van de energiefactuur. De eigenaar wenste dan ook zonnepanelen en een batterij te plaatsen om zijn energiekost te drukken. Het esthetisch aspect was hierbij van essentieel belang. De panelen mochten niet zichtbaar zijn vanaf de straatkant, waardoor de installateurs van Sun Eco de beperkte beschikbare dakruimte optimaal dienden te benutten om tot een besparing van 60 à 70% te komen. De bijkomende moeilijkheidsgraad lag hem in de dakstructuur, die bestond uit tegelpannen.

Kwalitatief de beste materialen

“Rekening houdend met de bestaande limitatie van het net en de beschikbare dakstructuur kwam SolarEdge als beste oplossing uit de bus omwille van de monofase aansluiting”, aldus Dries en Stef van Sun Eco. “Dit kwalitatief systeem biedt heel wat flexibiliteit en de omvormer is bijgevolg futureproof. Deze kan slim gestuurd worden naar de toekomst toe. Met Smart Energy kan je de warmtepomp sturen en een laadpunt toevoegen. Er werden geen zonnepanelen voor het volledige verbruik geplaatst, anders zat de klant met een overproductie. Door de plaatsing van de batterij kan de eigenaar zijn eigen geproduceerde energie verbruiken.”

Maximale ondersteuning door Rexel

“Doordat Rexel de mogelijkheid heeft om totaalprojecten aan te bieden, hebben zij ons een oplossing aangeboden waarin zowel optimizers, omvormers en de batterij futureproof zijn”, gaat Dries verder. “Via onze Rexel contactpersoon, Jan Hendrix, kregen we de maximale ondersteuning op het gebied van productadvies, opleidingen en tools. Hij zorgde ook mee voor de technische voorbereiding van het project. Via de designer van Solaredge hebben we het volledige project voor de eigenaar kunnen uittekenen. Hij kreeg in detail een overzicht van zijn huidig verbruik en hoeveel hij zou besparen. Deze tool maakt het voor ons een heel stuk gemakkelijker om het project te bespreken en het uiteindelijk te gaan verkopen.”

Gebruikte SolarEdge producten

1 / Omvormer SolarEdge SE5000HD wave
download de flyer

2/ SolarEdge S440 power optimizer
download de flyer
bekijk de video

3/ SolarEdge Energy Bank 10kWh battery
bekijk de video

4/ SolarEdge Home
download de flyer