4
The Chocolate Line – Brugge

The Chocolate Line in Brugge

Dat Dominique Persoone, het “enfant terrible” onder de Belgische chocolatiers, met “The Chocolate Line” één van de meest succesvolle chocolade ateliers in België runt met vestigingen in Brugge en Antwerpen, is inmiddels bij elke liefhebber geweten.

Eind 2016 openden Dominique en zijn echtgenote Fabienne, na een forse uitbreiding, hun volledig vernieuwde winkel op het Simon Stevinplein in Brugge: Expedition store.
In zijn nieuwe winkel neemt “Choc-O Prince” je met zijn Defender mee op een reis van de cacaoplantages tot aan een lange toonbank in de vorm van een gigantische chocoladereep waar je zo een hap uit zou willen nemen. Stuk voor stuk artisanale kunstwerkjes, soms met een gewaagde toets voor de durvers.

Voor de verlichting opteerden wij voor een gezellige, huislijke uitstraling. Alle verlichting is voorzien in 3000°Kelvin met een goede kleurweergave-index. Enkele gerecupereerde industriële pendels benadrukken het productieproces in de “Bean To Bar”, terwijl elegante pendels van “La Lampe Gras” de toonbank sieren. Alle nissen en legboorden werden afzonderlijk verlicht met ledstrips (Unibright) of waar mogelijk met micro inbouwspotjes (Unibright). Rekening houdend met de vervelende effecten van warmte en UV-straling op chocolade, werd de volledige winkel integraal met LED uitgerust. Dit heeft meteen ook een zeer gunstige invloed op de energiefactuur en op de ecologische voetafdruk. Bij het plannen van de verlichting hield Lightlab ook rekening met het visuele comfort van zowel de klant als het personeel.