4
Covrex® – Aarschot

Covrex® zwembadafdekkingen verdienen de juiste sturing

“Bestellen en leveren kan iedereen”, vertelt Raf Olaerts, die verantwoordelijk is voor de elektriciteit binnen Covrex® (*). “De hoofdreden van onze goede samenwerking ligt in het feit dat we altijd terecht kunnen bij Rexel, onze bestellingen goed worden opgevolgd en de service van topkwaliteit is. We worden zeer goed bijgestaan met het nodige technisch advies en bij de keuze van de materialen, zowel door onze vaste contactpersoon, Jochim Teunis, als door de medewerkers van het IAD-team (**).”

EcoStruxure Schneider

“We werken sinds jaar en dag met de producten van Schneider voor onze zwembadafdekkingen”, gaat Raf verder. “Hun PLC is ideaal voor onze toepassingen. In 2005 zijn we gestart met de Zelio en vervolgens zijn we overgeschakeld naar de Twido. Momenteel is de M221 voor ons de beste oplossing voor onze zwembadsturingen. De PLC’s zijn producten van hoogwaardige kwaliteit die nog voor geen uitval hebben gezorgd in de stuurkasten van de zwembaden. Geen enkel falen op de meer dan 7000 sturingen is toch een fantastisch resultaat. Een bijkomend voordeel is dat Schneider niet enkel de PLC’s, maar ook nog tal van andere producten kan voorzien, zoals de gebruiksvriendelijke Touch Screen en de robuuste Sarel kast. Een deel van onze sturingen bevat een drive en hiervoor gebruiken we de Altivar ATV12. Het IAD-team is nauw betrokken bij het aanbieden van de juiste items, de instelling van de parameters en het schrijven van de software. Een aantal waarden van het Schneider EcoStruxure-verhaal (***) sluiten bovendien naadloos aan bij de filosofie van de Pool Connect: veilig, betrouwbaar, efficiënt en duurzaam.”

Anticiperen op stock

“Gezien het hoge aantal sturingen en het internationale karakter van Covrex®, anticipeert Rexel op de forecasts van het bedrijf en verhogen we de stock naar de stuurkasten toe”, verklaart Danny Van Baelen, Business Development Manager bij Rexel. “Ook bij Schneider laten we telkens de stock aanpassen. Rexel neemt een groot deel van de voorraad in eigen stockbeheer voor Covrex®. Tijdens de eerste lockdown waren er leveringsproblemen bij de leverancier, maar konden de zwembaden toch tijdig opgeleverd worden door die extra stockvoorraad.”

(*) Covrex
https://covrex.com/nl/

(**) IAD-team: Rexel is door Schneider gecertifieerd als een Industriële Automatisatie Distributeur.
https://rexel.be/schneider/iad/

(***) EcoStruxure
https://www.se.com/be/nl/work/campaign/innovation/overview.jsp

Kom hier meer te weten.