12
Night&Day nachtsassen – Rexel filialen

Dag en nacht toegang tot 30 afhaalpunten met één unieke code

Rexel startte bijna 10 jaar geleden met het gebruik van een “nachtbox”, waarmee de klant met een unieke code na de openingsuren besteld materiaal kon ophalen. Het project begon kleinschalig met een aantal Rexel-filialen die voorzien werden van een extern codeklavier, maar groeide uit tot een intelligent project met meer dan 30 Night & Day sassen die centraal gestuurd worden.

Uitdagingen

2013: Intern werden de koppen bij elkaar gestoken om het project vorm te geven. De bedoeling was om zowel de klanten, de transporteur als de personeelsleden van Rexel toegang te verlenen tot een nachtbox met een gepersonaliseerde code. Bart Tessens, Data & Security specialist, zorgde voor de configuratie van tien filialen, maar al snel werden de beperkingen van het project duidelijk. De centrales konden maximum tien filialen aan elkaar koppelen, waardoor er voor 30 filialen dus drie mastercentrales moesten ingezet worden. Er werden drie databases opgezet waarvoor de Data & Security specialisten de configuratie verzorgden, waaronder de IP-settings.

Het project werd uitgerold, maar botste op enkele uitdagingen. Drie verschillende databases beheren is vrij complex. Bovendien gebeurde het weleens dat een klant een verkeerde code had ingedrukt of de deur niet goed had gesloten, wat zorgde voor tal van individuele interventies.

Eén mastercentrale & centraal beheer

CDVI stelde in 2017 een oplossing voor, waardoor het mogelijk werd om één mastercentrale te koppelen aan 50 filialen. De problemen die ondervonden werden met de drie verschillende databases waren hiermee van de baan.

Door de jaren heen is dit project enorm geëvolueerd door een opwaardering met een aantal nieuwe toepassingen, waaronder een nieuwe master die vanuit het logistiek centrum in Doornik een verbinding maakt met alle centrales over alle filialen heen. Het datanetwerk verloopt via glasvezel. Het IT-departement zorgt ondertussen intern voor het beheer van de database en het softwareonderhoud van de sassen.

Gratis service

Vandaag stelt Rexel meer dan 30 Night & Day sassen gratis ter beschikking. Deze zijn 24/7 en 365 dagen per jaar toegankelijk. Met één enkele code krijg je toegang tot alle sassen en kun je jouw bestelling afhalen vanaf 5u ’s ochtends.

Maak als klant gebruik van deze gratis service en vraag een toegangscode aan bij jouw Rexel contactpersoon.