4
Nieuwbouwproject Amris – Vander Elst

Toekomstgerichte gebouwencommunicatie in “Amris”-residentie

Een perfect functionerende gebouwencommunicatie was één van de vereisten bij de oplevering van de nieuwe “AMRIS”-residentie in Gerpinnes. Om dit in de ruime en luxueuze appartementen te voorzien deed de installateur, Eugetec, een beroep op Vander Elst en Rexel met het oog op een toekomstgerichte uitbreiding van het systeem.

De “AMRIS”-residentie is een uniek project in een groene omgeving met een eigen park en 39 parkeerplaatsen en carports. Het project bestaat uit de bouw van een wooncomplex met 22 wooneenheden. De appartementen bevinden zich in een luxueus gebouw met een elegante architectuur en een hoogwaardige afwerking die comfort en technologie combineert. Aan de ingang van elk woningblok werd een deurpost voor een videofoon voorzien met een badgelezer en per appartement een handenvrije monitor. Aan de hoofdingang is een deurpost voorzien met de nodige drukknoppen en een badgelezer voor elke woning. Er werd hier ook rekening gehouden met de uitbouw van de gebouwencommunicatie bij de volgende fases.

Urmet als passende oplossing

De installateur, Eugetec, koos voor het model Alpha als deurpost en Miro als handenvrije monitor. Beiden zijn modellen van het merk Urmet. De goede ervaring uit het verleden en het samenvloeien van het design in het gebouwconcept zorgde ervoor dat de keuze snel gemaakt was.

Technisch gezien wordt er gebruik gemaakt van de 2-draadstechniek, 2Voice, welke een oplossing biedt voor de grotere afstanden tussen de gebouwen. Met dit systeem hoeft er niet ingeboet worden op het vlak van signaalkwaliteit of beeld.

Voor de toegangscontrole werd er gekozen voor de autonome badgelezers van 2VoiceAlpha, die volledig geïntegreerd zijn in de buitenpost. Dit gebeurt op een heel eenvoudige manier zonder extra voedingen of bekabeling. Elke badgelezer kan individueel geprogrammeerd worden, zodat er plaatselijk kan bepaald worden wie toegang mag krijgen tot het gebouw.

Toekomstgericht systeem

Het concept werd uitgewerkt door de interne studiedienst van Vander Elst in samenwerking met Rexel Jumet. De nodige schema’s werden voorzien om de installatie voor Eugetec zo eenvoudig mogelijk te maken. Bovendien is de installatie opgebouwd met het oog op bedrijfszekerheid. Zo heeft elk gebouw zijn eigen verdeler om individueel te kunnen werken, met koppeling naar de hoofdpost. De installatie kan naar de toekomst toe makkelijk uitgebreid worden door deze te koppelen aan de centrale verdeelkast.

 

Betrokken bij het Project Amris:

Projectverantwoordelijke: Eugetec
Groothandel: Rexel Jumet
Project Manager Vander Elst: Kristof Casteur
Studiedienst Vander Elst: Maarten Peeters