4
Hotel Leopold – Oostende

Aanwezigheidsmelders zorgen voor efficiëntere verlichting

Historisch gebouw kiest voor moderne snufjes

De prachtige art deco gevel laat het misschien niet vermoeden, maar binnenin is Hotel Leopold in Oostende een schoolvoorbeeld van wat moderne technologie kan betekenen. De recente installatie van de Theben aanwezigheidsmelders, verdeeld door Tempolec, zorgen immers voor een flinke energiebesparing.

De Prem Hospitality groep is een verzameling van 31 unieke logeeradressen in België, Ierland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Dat is ook het minste dat je kan zeggen van Hotel Leopold, een prachtig art deco gebouw daterend uit 1928, gelegen op slechts 150 meter van het strand in de koningin der badsteden. Het historische karakter van buiten maakt van binnen plaats voor alle moderne comfort. En dat betekent vandaag uiteraard ook nadenken over duurzaamheid. Daarom werd beslist om te investeren in aanwezigheidsmelders in de gang, zodat de lichten niet de hele tijd hoeven te branden.

Frank Lammens, die deel uitmaakt van de technische ploeg van het hotel, ging in zijn favoriete webshop op zoek naar het geknipte product om Hotel Leopold op weg te zetten naar energiebesparing. Hij is het als elektricien immers gewoon om bij Rexel te bestellen. Frank kwam al snel uit bij de aanwezigheidsmelders van Theben. Toestellen die niet alleen qua performantie en detectiebereik tot de beste op de markt behoren, maar die ook qua design echt het verschil maken. Ze passen zich naadloos aan elke situatie en elke omgeving aan.

Frank koos voor Hotel Leopold voor de Theben Luxa 103 S360-100-12 DE-up WH (ref: 1030052). Met een 360° detectiebereik over een diameter van 12 m dekken ze een indrukwekkende 113 m² af en waken ze erover dat niemand in het donker blijft staan. Bestellen in de webshop van Rexel: kinderspel. Installatie van de aanwezigheidsmelders: eveneens kinderspel. Door de voorinstelling in de fabriek zijn de toestellen immers gebruiksklaar.

De eerste kennismaking met de Theben aanwezigheidsmelders was dus meteen een schot in de roos voor Hotel Leopold. In totaal werden er een vijftigtal geïnstalleerd in alle gangen van het hotel. De weg naar energiebesparing is dus ingezet. De directie van Hotel Leopold was dan ook bijzonder tevreden over het resultaten.

 

Betrokken bij het project

  • Installateur: Frank Lammens
  • Fabrikant Theben
  • Verdeler Tempolec