4
Elektro Cleys – Schneider Electric

Klikken in plaats van schroeven

Innovatieve kasten maken scherpe deadline mogelijk

Toen Elektro Cleys zich bij een omvangrijk nieuwbouwproject met een heel korte deadline geconfronteerd zag, adviseerde Rexel het innovatieve Resi9 XE gamma van Schneider Electric. De plug-in technologie maakt dat het aansluitingsproces heel snel kan verlopen, ook als in elke kavel aan andere wensen moet worden voldaan. Een minimum aan gereedschap voor een maximum aan efficiëntie.

Flexibiliteit is het sleutelwoord in woningbouw vandaag. Een principe dat ook zijn impact heeft op de elektrische installatie, want als de gebouwstructuur wijzigt moet de installateur zich daaraan aanpassen. Bovendien zijn de verwachtingen van elke eindgebruiker anders in functie van het type videofonie of beveiligingssysteem, de mate van automatisering, de afwerkingsgraad … Elektro Cleys uit Beveren-Waas weet met zijn brede ervaring in elektriciteitswerken daar altijd een antwoord op te bieden.

Maar een plaatselijk aanbestedingsproject stelde hem toch voor uitdagingen. Het ging om verschillende residentiële werven van koopappartementen, sociale huisvestiging en opvanghuisvestiging. Een grootschalig project dus, en niet onbelangrijk, één met een enorme tijdsdruk. Zaakvoerder Kris Cleys wist gelukkig meteen waar aan te kloppen. Hij bezorgde de eendraadschema’s en tijdslijnen aan Rexel vertegenwoordiger David Morel. In plaats van de standaard voorgekableerde kasten van Schneider Electric, waar Kris al mee vertrouwd was, stelde hij het inklikbare Resi9 XE gamma voor, dat in projecten van deze grootorde voor extra tijdswinst kan zorgen.

Kris was meteen overtuigd van de eenvoud en veiligheid van het inklikbare schroefloze ontwerp om de scherpe deadline te kunnen halen. De verdeelrail is bovendien compatibel met andere producten, zodat de configuratie ook tijdens het project nog naar wens kan veranderen. Er komt immers geen schroeven aan te passen. Alles kan met een minimum aan gereedschap geïnstalleerd worden voor een maximale efficiëntie. Flexibiliteit? Check. Bovendien is het XE gamma gemaakt om zelfs onder stroom de veiligheid van de installateur te garanderen. Alle connecties zijn vingerveilig en het plug-in principe elimineert het risico op losse aansluitingen. Bijgevolg is dit systeem flexibel naar de toekomst toe. Er kunnen eenvoudig aanpassingen worden gedaan in de kast zonder al de automaten los te maken van de verdeelmodule.

De assemblage van de kasten gebeurde in het magazijn van Elektro Cleys. Toch nog toevoegingen of aanpassingen nodig? Dan kon dat zeer eenvoudig op de werf gebeuren. Voor Kris was dit een bijzonder aangename kennismaking met het nieuwe gamma van Schneider Electric. Met deze innovatieve oplossing kan hij al zijn installaties uitvoeren, zowel monofasig als driefasig. Het project bevestigde ook zijn vertrouwen in Rexel en vertegenwoordiger David Morel. Hij kon rekenen op scherpe levertijden en tegelijk zijn prijs stabiel houden voor de projectontwikkelaar. En dit allemaal zonder zelf in te boeten op duurzame kwaliteit of professionele werkzaamheid.

 

Betrokken bij het project

  • Installateur -: Elektro Cleys – Kris Cleys
  • Fabrikant: Schneider Electric
  • Rexel: David Morel