4
Dovy Keukens – Roeselare

Relighting Dovy showrooms

Voor de relighting van hun 22 showrooms deed Dovy Keukens een beroep op Lightlab. Bedoeling was om de verlichting energiezuiniger te maken zonder in te boeten op kwaliteit. Rexel werkte een plan uit met ledverlichting waarbij Dovy de investering op vier jaar terugverdient.

De keukenfabrikant stelt 300 mensen tewerk en telt 22 showrooms in België. Zaakvoerder Donald Muylle had een duidelijke vraag voor Rexel: “We willen energiezuinige verlichting in al onze showrooms zonder in te boeten op kwaliteit en uitstraling. Daarnaast willen wij zo weinig mogelijk veranderen aan de bestaande opstelling van onze winkels en willen we alles controleren met onze eigen PLC-sturing.”

“In eerste instantie bekeken we de plannen van de huidige showrooms in detail”, aldus Steven Meurisse, Lighting consultant bij Rexel. “Rekening houdend met de wensen van de klant, deden we een voorstel. Met de producten van Spittler (Perfomance in Lighting) besparen we energie zonder dat de lichtkwaliteit, kleurtemperatuur en uitstraling van de verlichting verloren gaat. De producten zijn speciaal ontwikkeld voor showrooms en ideaal om een bijzondere sfeer te creëren.”

“Met de ledverlichting van Spittler konden we de vroegere verlichtingsarmaturen (gasontlading) 1 op 1 vervangen, omdat die perfect passen in dezelfde openingen. Dovy kan de ledverlichting aansturen en monitoren vanop afstand in functie van de openingsuren.”

  • De armaturen met gasontlading van 80 Watt (70 Watt voor de lamp + 10 Watt voor de ballast) verdwijnen uit alle showrooms en worden vervangen door ledlampen van 38 Watt systeemvermogen.
  • Dovy wil meer licht waardoor het aantal toestellen eveneens wordt opgetrokken. Over alle Dovy toonzalen heen worden er in totaal zo’n 4000 toestellen geplaatst.
  • Met de PLC wordt de verlichting, airco en verwarming in elke showroom aangestuurd.

“We zijn blij dat we de stap naar een volledige relighting hebben gezet”, zegt Donald Muylle. “Ondertussen zijn er al 14 showrooms aangepast. De ledtoestellen worden standaard geleverd met 20 cm kabel aan de driver zodat de installateur enkel de bestaande toestellen hoeft los te koppelen en de nieuwe aan te koppelen. Dit betekent voor de plaatsing een enorme tijdsbesparing!”

Meer info: http://module.rexel.be/18nl#!/case-dovy