4
Storex – Stekene

Juiste zuurstofniveau behouden door perfecte communicatie tussen controller en frequentieregelaar

Het bewaren van fruit bij het laagst mogelijke zuurstofniveau geeft de beste kwaliteit na opslag, een betere stevigheid, een betere houdbaarheid, een betere smaak en minder in- en uitwendige gebreken. De technologie van Storex wordt hier wereldwijd voor ingezet.

Met een toegewijd team van specialisten deelt Storex meer dan 40 jaar ervaring in gecontroleerde atmosfeer. Hun technologie wordt gebruikt om de kwaliteit van fruit en groenten te handhaven, brand te voorkomen, het verdelgen van insecten en ongedierte en prestaties in duursporten te verbeteren. Storex biedt de meest complete gecontroleerde atmosfeeroplossingen dankzij hun progressief onderzoek en de ontwikkeling ervan. Om deze processen te verbeteren werken ze samen met verschillende universiteiten en onderzoeksinstituten.

Voor het behoud van het juiste zuurstofniveau wordt de installatie voortdurend bijgestuurd aan de hand van de gemeten waarden. Om deze informatie correct te verkrijgen, deden zij een beroep op het betrouwbare productengamma van Schneider. Minutieuze aanpassingen worden vanuit een M251 controller behandeld en door de ATV320 frequentieregelaars uitgevoerd. Via het HMIGTO2310 aanraakscherm kunnen de verschillende meetgegevens en het proces gevisualiseerd en aangepast worden. CANopen is het protocol dat garant staat voor de communicatie tussen controller en frequentieregelaars. De gegevensuitwisseling tussen controller en touchscreen gebeurt dan weer via Modbus TCP.

Onze automation & IAD-specialist, Michel Meert, is de schakel tussen Storex en Schneider en synchroniseert de noden door als first point of contact de technische vragen van Storex te beantwoorden. Hij volgt de productontwikkelingen binnen Schneider op de voet op en zorgt dat de gevraagde producten correct en binnen de gevraagde termijn kunnen geleverd worden. Michel geeft Storex advies over de beste oplossingen zodat ze een vooraanstaande rol kunnen blijven spelen in deze internationale nichemarkt.


IAD-Team Rexel Belgium is “Alliance Certified Industrial Automation Distributor” by Schneider.

Kom hier meer te weten.