4

Onze engagementen

Een betere en duurzamere toekomst

Rexel neemt zijn verantwoordelijkheid als bedrijf en als werkgever. Daarom engageren wij ons zowel op sociaal als op ecologisch vlak en werken we actief aan een betere en duurzame toekomst.

Onze ecologische engagementen

Als verantwoorde partner trachten we zo duurzaam mogelijk te ondernemen. We bevinden ons op het kruispunt waar cruciale keuzes rond energie gemaakt moeten worden, nu fossiele brandstoffen en gas steeds vaker plaats maken voor duurzamere oplossingen. We assisteren de installateurs in deze energietransitie en gidsen hen naar een totaaloplossing voor hun eindklanten via de beste producten, opleidingen door onze specialisten of bij fabrikanten.

Die strategie past in de ESG-doelstellingen en het strategisch plan van de groep, PowerUP 2025, waarmee we een antwoord willen bieden op de uitdagingen rond klimaatverandering, energieprijzen, de haperende supply chain, digitalisering en automatisering.

De daad wordt bij het woord gevoegd. Zo worden alle agentschappen uitgerust met laadpalen en zal het wagenpark binnen twee tot drie jaar volledig elektrisch zijn. De transportpartner schakelt stelselmatig over op elektrische modellen, vooral voor stadscentra. De CO2-uitstoot wordt verder gereduceerd door de inzet van groener transport in combinatie met het groeperen van de leveringen.

Daarnaast gaat er veel aandacht naar verdere digitalisering. De webshop Netstore is ondertussen goed voor 50% van de omzet en maakt het de klant zowel op administratief als logistiek vlak zo makkelijk mogelijk. De klant hoeft niet te wachten tot een filiaal opengaat, want alles is op elk moment beschikbaar.

Onze economische engagementen

We bekijken samen met de klant de meest aangewezen en economische oplossing voor zijn project. We bieden een antwoord op vragen, zoals:

  • “Wat betekent de integratie van automatisatie voor uw bedrijf?”
  • “Wat is de meest rendabele verlichtingsoplossing?”
  • “Wat is het rendement en op welke termijn bij het plaatsen van een thuisbatterij?”


We assisteren u hierbij graag en stellen alles in het teken van uw ROI (Return On Investment): wat is de terugverdientijd van uw investering?

Onze sociale engagementen

Sinds 2013 steunt Rexel zowel Kom op Tegen Kanker voor Vlaanderen als Télévie voor Wallonië om allen die rechtstreeks of onrechtstreeks te maken hebben of getroffen zijn door kanker een hart onder de riem te steken. 

Ook tijdens de Warmste Week dragen wij ons steentje bij.

De zware overstromingen die deze zomer ons land getroffen hadden, lieten niemand onberoerd. Als nationale, maar eveneens lokale, economische speler konden we niet blijven toekijken zonder iets te ondernemen. Daarom schonk Rexel 150 nieuwe huishoudtoestellen aan de sociale huisvestingsmaatschappij, Logivesdre.