5

Klaar voor een toekomst gericht op elektrificatie

Onze sector bevindt zich op een belangrijk keerpunt in haar bestaan. We hebben niet alleen te maken met een ongekende inflatie, gekoppeld aan de supply chain die onder druk staat door schaarste, maar we hebben ook een groot aantal openstaande vacatures. Onze sector moet zich klaarstomen voor een toekomst die gericht is op ELEKTRIFICATIE. De klimaatverandering en de energieprijzen doen ons de weg van groene energie inslaan. Dit biedt een nieuw tijdperk van mogelijkheden voor Rexel.

Rexel Belgium heeft deze boodschap begrepen en komt met een nieuwe strategie die door de Groep wordt ondersteund. Al deze ambities zijn opgenomen in een plan, genaamd Power Up 2025.

Dit plan is gebaseerd op 2 pijlers:

Verdere optimalisatie van onze kernactiviteiten

  • Betere service voor klanten op digitaal vlak
  • Automatisering van de toeleveringsketen
  • Versterken van de banden met onze partner-leveranciers
  • Optimaliseren van de prijsstrategie

 

Concurrentievoordeel opbouwen

  • Ons onderscheiden op het vlak van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (ESG)
  • Het voortouw nemen in innovaties rond energietransitie, zoals zonne-energie, elektrische voertuigen, automatisering van fabrieken, …

 

De kloof tussen de traditionele elektricien en de typische verwarmingsspecialist behoort nu tot het verleden. Beiden worden geconfronteerd met dezelfde vragen en een nieuwe realiteit wat energie-efficiëntie betreft. We moeten hen begeleiden bij deze energietransitie en hen bewust maken van deze ingrijpende evolutie zodat zij samen met ons op de kar kunnen springen. Anders lopen ze het risico dat anderen hun plaats innemen.

Rexel Belgium gaat de uitdaging aan en is al begonnen met het opzetten van multi energie-teams. Maar dat is niet genoeg. We moeten ook onze klanten en medewerkers bewustmaken. We zullen een gestructureerd communicatie- en opleidingsplan opzetten, welke jullie overal zullen terugvinden.

Deel dit bericht:
Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email