4
Legrand-Logo

Over LEGRAND

Legrand Group werkt wereldwijd en is specialist voor de elektrische en digitale infrastructuur in een gebouw. Legrand richt zich in België met de A-merken Legrand en BTicino op de residentiële en tertiaire en industriële sector, dit zowel voor energiedistributie, communicatienetwerken als gebouwautomatisering. Alle systemen zijn optimaal op elkaar afgestemd en daardoor eenvoudig, veilig en snel te monteren.

Legrand Group Belgium streeft een leidende positie na als totaalleverancier binnen de elektrische en digitale markt.

Toepassingen

Circulariteit

Legrand lanceert eerste circulaire oplossing in assortiment

In het kader van CSR streeft Legrand naar de ontwikkeling van innovatieve en duurzame oplossingen. Met de lancering van een circulaire stroomrail – ook spanningsrail of busbar genoemd – zet Legrand een stap richting innovatie op het gebied van duurzaamheid.

Stroomrail is een alternatief voor de traditionele kabeldraagsystemen. Bovendien is stroomrail zo opgebouwd dat het spanningsverlies en de bijhorende energieverliezen tot een minimum beperkt. De toepassing van de stroomrail biedt: een eenvoudige en toekomstbestendige installatie, een compacte uitvoering, een lange levensduur en – last but not least – nu dus ook een circulaire, grondstofbesparende, oplossing.

Bij de verkoop van het systeem levert Legrand een stroomrail, aftakkasten en bijhorend bevestigingsmateriaal. Tegelijk wordt met de eigenaar van de stroomrail een terugkoopovereenkomst ondertekend. Dit betekent dat aan het einde van de gebruiksperiode de systeemonderdelen teruggekocht worden tegen een bedrag dat afhankelijk is van de staat waarin de producten zich op dat moment bevinden.

Bovendien heeft Legrand haar circulaire stroomrail laten certificeren door een onafhankelijke partij. Deze circulaire aanpak biedt het belangrijke voordeel dat materialen een tweede leven kunnen krijgen. Dit verkleint de afvalberg, vermindert de grondstofdelving en heeft dus een positieve impact op het milieu.

Classe 300EOS

Ontdek de Classe 300EOS with Netatmo, een revolutionaire geconnecteerde binnenpost met geïntegreerde Amazon Alexa die volledig beheerd wordt via de app of stem.

Met deze binnenpost kunnen alle klassieke videofoonfuncties via stembediening beheerd worden en kan ten volle geprofiteerd worden van de vele functies van Amazon Alexa zoals: het bedienen van verlichting, contactdozen en rolluiken. Zo wordt de videofoon het controlecentrum van de slimme woning.

Ook de apparaten uit het Netatmo-assortiment kunnen gekoppeld worden en creëren zo een eenvoudig en intelligent beveiligingssysteem.

De Classe 300EOS with Netatmo heeft een ultraslank verticaal design en biedt esthetiek, technologie, functionaliteit en gebruiksgemak van het hoogste niveau. Bovendien is de interactie met de binnenpost eenvoudig en intuïtief. De interface is zo ontworpen dat hij door iedereen gebruikt kan worden.

De Classe 300EOS with Netatmo is compatibel met alle 2-draads BTicino-apparaten en is geschikt voor elk type woning.

Video’s:

Living Now schakelmateriaal

Innovatief design & laagdrempelige automatisatie

Vlak, minimalistisch en full touch, dat zijn dé kernwoorden van het Living Now-schakelmateriaal van BTicino. Een uniek gamma voor het premium segment dat uitblinkt in Italiaanse excellentie. De afdekplaat lijkt weg te vallen, waardoor de drukknop of schakelaar overal te bedienen is. Eens de toets is ingedrukt, keert hij automatisch terug naar zijn positie waardoor het schakelmateriaal steeds perfect is uitgelijnd. BTicino pakt tenslotte nog uit met een vlak stopcontact, een echte streling voor het oog. 

Het Living Now-gamma komt uit in 3 basiskleuren voor de toetsen en afdekplaten: wit, zandkleur en mat zwart. Daarnaast zijn er nog 13 extra afwerkingen voor de afdekplaten. Dankzij het zorgvuldig samengestelde kleurenpalet en de uitgekiende materialenkeuze (geavanceerd polymeer, hout en metaal) ontwerp je schakelaars en stopcontacten geheel naar eigen smaak. 

Living Now is verkrijgbaar in 3 technologieën: traditioneel met gewoon schakelmateriaal, smart met geconnecteerd schakelmateriaal en MyHOME_Up voor home automation. De smart-technologie geeft je in één enkele click algemene controle over je woning via de schakelaars. Elke kamer is ook draadloos te bedienen en je kan de gewenste scenario’s selecteren in de Home + Control app.

Zonder de bestaande bekabeling te veranderen transformeer je in een paar simpele stappen een traditioneel systeem in een smart systeem. Je kunt het systeem ook bedienen met je stem via Apple HomeKit, Google Assistant en Amazon Alexa.  

Power

XL³-S is een reeks systeemverdeelborden die bij elke installatie zonder specifieke technische voorwaarden, toegepast kan worden. 

In vele gevallen is het niet nodig om een bord te bouwen volgens een scheidingsvorm 2 of hoger of om vermogenapparaten te voorzien in uitrijdbare versie of met achteraansluitingen. De XL³S reeks is dan ook de perfecte oplossing: economisch en kwaliteitsvol.

Het gamma XL³-S bestaat uit drie types: XL³-S 160, XL³-S 630 en XL³-S 4000. Deze laatste is vooral van toepassing in grote tertiaire en industriële installaties.

Standaardgamma, tal van mogelijkheden

De rechtopstaande XL³-S 160 en 630 zijn voorgemonteerd, wat bij de montage heel wat tijdwinst oplevert. Naar energieverdeling toe werd voor dit gamma een ruim assortiment van standaardrailsystemen ontwikkeld voor koperen of aluminium railstellen.

De XL³-S 160 wordt aangeboden als metalen uitvoering, met een capaciteit van 24 of 36 modules per rij en als inbouw- of opbouwversie. Mede door zijn uitvoering tot 8 rijen maakt dat deze kast een zeer grote capaciteit biedt. Dergelijke verdeelborden zijn aangewezen bij grote residentiële projecten, klein tertiair en als onderverdeelbord in grote installaties.

De nuttige ruimte binnenin de XL³-S 630 werd geoptimaliseerd zodat veel meer producten geïnstalleerd kunnen worden binnen dezelfde afmetingen. Dit bord is er in drie breedtes. Naast die met 24 en 36 modules, werd ook een extra breedte met 16 modules toegevoegd, die volledig functioneel is en dus uitgerust kan worden met diverse apparaten. De kasten zijn beschikbaar in een hoogte van 80 cm tot 2,3 m waardoor er een maximaal aantal van beveiligingsapparatuur in kan verwerkt worden. De XL³-S 630 wordt toegepast in tertiaire en industriële installaties.

De kasten zijn bovendien mee opgenomen in de XL Pro³ configurator. Met deze software maak je zelf snel en eenvoudig ontwerpen van verdeelborden, specifiek voor uw projecten.