6

Testimonial: carrière evolutie bij Rexel

Grote bedrijfsculturen vloeien voort uit kleine individuele initiatieven

Bij Rexel ben je baas over jouw eigen carrière. Daar weet Maud Boclet alles van. Ontdek hoe zij van logistiek medewerkster naar category officer evolueerde en welke impact dat op haar leven had.

Via een interimkantoor ben ik in 2008 bij Rexel gestart. Ik was op zoek naar een vakantiejob en kon starten in het logistiek centrum van Rexel in Blandain, dat op dat moment een verhuis plande naar de huidige locatie in Marquain.

Ik plaatste de eerste producten op de tussenverdieping, de zogenaamde “mezzanine”. Ik herinner me nog goed dat het gebouw voortdurend werd ingericht en dat we hoofdlampen droegen om ons te voorzien van het nodige licht. Het was uitdagend om de klantenbevoorrading te laten doorgaan in combinatie met de verhuis, maar deze opdracht werd met succes volbracht. 

Na de verhuis kwam ik bij het expeditieteam terecht. Het expeditieteam pikt, controleert en verpakt de bestellingen van de klanten. De medewerkers zijn verantwoordelijk voor het uitvoeren van alle ordervoorbereidingen tot de avond. Daarna kwam ik terecht bij het VAL-team, het Value Added Logistics Team.

“Het startpunt van transformatie: vragen stellen, informatie delen, luisteren. Het houdt het werk boeiend.”

Na 10 jaar in de logistiek bood Rexel mij een job aan als category officer lighting. Ik legde een assessment af, kreeg een uitgebreide opleiding en coaching, een opfriscursus Excel en ik schreef me in voor een taalcursus Nederlands om met alle collega’s en leveranciers te kunnen communiceren. De jobinhoud is zeer boeiend. Er komen veel uitdagingen bij kijken en je werkt voortdurend samen met alle afdelingen binnen het bedrijf. We staan heel dicht bij de verkoop, we volgen de markt en we trachten de juiste informatie te krijgen. We dagen leveranciers uit om allerlei informatie te verzamelen en staan in contact met het e-commerce team en het contractmanagement team om deze gegevens te delen. Daarna heeft het logistieke team ook feedback nodig om de inkomende hoeveelheden te verbeteren. Grote bedrijfsculturen vloeien voort uit kleine individuele initiatieven. Het is het startpunt van transformatie: vragen stellen, informatie delen, luisteren. Het houdt het werk boeiend.

“De toekomst ligt in handen van de “sun business”, die de energie van de zon in al haar vormen waardeert.”

Ik heb onlangs de kans gekregen om het Multi Energie team te versterken. Ik krijg hiermee de kans om de juiste oplossingen te blijven zoeken voor de uitdagingen van morgen. De ambitie is er om een betere wereld te creëren, waarin duurzaamheid en milieuverbetering de drijvende kracht achter de groei worden. De tijd is aangebroken om groene keuzes te maken met de slogan “Now, you are in charge” als leidraad.

Nieuwsgierigheid is mijn drijfveer en ik hou van de term “positieve energie”. Het verleden behoort tot een op olie gebaseerd economisch model. De toekomst ligt in handen van de “sun business”, die de energie van de zon in al haar vormen waardeert. Ik ben erg trots om daar deel van uit te maken en hier met Rexel een bijdrage aan te leveren

Deel dit bericht:
Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email