5

Testimonial: carrière evolutie bij Rexel

Expertise is meer dan ooit belangrijk om dé referentie in de energietransitie te worden 

Jouw carrière zelf in handen nemen en vormgeven. Daar kan Steven De Beer wel wat over vertellen. Ontdek hoe hij van zelfstandig installateur de overstap maakte naar vertegenwoordiger bij Rexel en verder evolueerde naar filiaalmanager en pole verantwoordelijke.

“Na enkele jaren als zelfstandig installateur hoorde ik dat mijn favoriete leverancier van elektrisch materiaal nog vacatures vrij had als vertegenwoordiger”, begint Steven. “Het runnen van een eigen bedrijf heeft me heel wat bijgeleerd, maar ik verlangde terug naar het dagelijks contact met mensen in een salesfunctie zoals voor mijn zelfstandig bestaan.”

“Zo gezegd, zo gedaan. In 2014 startte ik als vertegenwoordiger in de regio Sint-Niklaas. Uit mijn verleden in de B2B en B2C verkoop had ik een goed zicht op wat de functie inhield. Een boeiende, veelzijdige job met veel variatie. Gaandeweg is de inhoud van mijn job geëvolueerd van het uitbouwen van mijn klantenbestand door prospectie naar het verdedigen en binnenhalen van grotere projecten. Het team van Sint-Niklaas (en bij uitbreiding heel Oost-Vlaanderen) gaf met hun ervaring de perfecte ondersteuning om gericht en efficiënt te werken.”

“Strategieën bedenken, implementeren en zien of deze hun vruchten afwerpen, zijn de boeiendste onderdelen van de job.”

“Na enkele jaren kreeg ik de vraag of ik het zag zitten om filiaalmanager te worden in Rexel Aartselaar. Ik heb er geen seconde over getwijfeld en tot op vandaag ook nog geen spijt van gehad. Nog een jaar later kon ik mijn rol aanvullen met die van pole verantwoordelijke. De combinatie van die functies maakt dat ik voornamelijk bezig ben met sturen en begeleiden.

De samenwerking met verschillende collega’s (sales, HR, marketing, …) om onze verkoop en service naar een hoger niveau te tillen, geeft me veel energie en het gevoel het verschil te kunnen maken. Het is uitdagend om alle neuzen in dezelfde richting te krijgen, maar ik kan dan ook rekenen op een fantastisch team in de provincie Antwerpen. Het zijn stuk voor stuk collega’s die er het beste van willen maken. Strategieën bedenken, implementeren en zien of deze hun vruchten afwerpen, zijn de boeiendste onderdelen van de job.”

“Duurzaamheid in wat we doen en hoe we dat doen is voor mij een cruciaal element om de toekomst van Rexel te verzekeren.”

“Een groot bedrijf als Rexel is constant in evolutie. Mijn ambitie is mee te kunnen evolueren en actief mijn steentje te kunnen bijdragen. Eén van de belangrijkste uitdagingen voor Rexel is relevant te blijven in een constant veranderende wereld. Hoe gaan we om met milieu, mensen en maatschappij? Duurzaamheid in wat we doen en hoe we dat doen is voor mij een cruciaal element om de toekomst van Rexel te verzekeren. De elektrificatie van ons energielandschap en de automatisatie van de industrie zijn volop aan de gang. Expertise is meer dan ooit belangrijk om van Rexel dé referentie te maken in de begeleiding van deze energietransitie.”

Deel dit bericht:
Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email