6

Blog: 5 tips van Stéphane voor een energievolle werkdag

Een werkdag bij Rexel start je het best met opgeladen batterijen. Daar weet onze external sales advisor, Stéphane Chalsèche, alles over. Hij is vaak onderweg naar klanten en zijn uren variëren. Een boeiende en uitdagende functie die wel wat energie vraagt. Een gezonde levensstijl is dus zeer belangrijk. Hij deelt graag zijn vijf tips voor een energieke werkdag.

Gezond ontbijt

“De dag starten met een gezond ontbijt vormt voor mij de basis van een dag vol energie en een goede gezondheid op lange termijn. Maar ook doorheen de dag vind ik het belangrijk om mij aan een gezond dieet te houden. Ik eet dus veel groenten en fruit, ook ideaal om mee te nemen als snack onderweg naar een klant.”

Meer water drinken

“Ik drink nooit koffie. Gedurende de dag probeer ik daarentegen wel voldoende water te drinken om gehydrateerd te blijven. Ook onderweg in de wagen heb ik altijd een fles water bij.”

Werkomgeving die rust uitstraalt

“In een Rexel filiaal kan het er druk aan toe gaan. We zijn vaak in gesprek met klanten in het filiaal of via telefoon en dan is het wel belangrijk om een werkomgeving te creëren die rust uitstraalt. Op die manier worden de prikkels verminderd en de productiviteit verhoogd. We proberen te zorgen voor voldoende orde op de bureaus, een aangename temperatuur en voldoende daglicht. Hier en daar een plantje fleurt het geheel op. Wanneer de omgeving en het weer het toelaat, probeer ik ook om soms buiten te werken.”

Familieleven

“Ik ben een familiemens. Mijn kinderen geven mij dagelijks enorm veel energie. Als ik zie wat ze tot op vandaag zijn geworden, maakt me dat intens gelukkig.”

Sport en beweging

“Beweging blijft voor mij de belangrijkste activiteit om het stressniveau te verlagen. Ik speel tennis en trek er vaak op uit met de mountainbike. Door te sporten worden de niveaus van stresshormonen, zoals cortisol en adrenaline, verlaagd, waardoor ik meer energie krijg. Een wandeling onder de middag of een rondje joggen na het werk vormen dus de ideale uitlaatklep om ’s avonds tot rust te komen. Probeer vooral uit wat voor jou werkt en je zal merken dat jouw energie binnen de kortste keren toeneemt.”

Now, you are in charge

Deel dit bericht:
Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email