4

LIGHTLAB IN DE SPOTLIGHT

Onze specialisten ontwikkelen een lichtconcept op maat van uw project

Een verlichtingsproject op de agenda staan, maar het ontbreekt u aan tijd en u wil graag bijkomende hulp en advies?

Als professional kunt u gebruik maken van de diensten van Lightlab. We houden u niet enkel op de hoogte van de laatste nieuwigheden op het vlak van armaturen en lampen en de verkoop ervan, maar begeleiden u graag doorheen het volledige project, waardoor u uw tijd zo optimaal mogelijk kunt benutten.

Algemene brochure

Runners pocket

(Re)lighting pocket

Inspiration pocket

Wat is Lightlab?

Lightlab is de naam waarmee Rexel zich, naast de groothandel, op de markt profileert voor de uitwerking van een totaalconcept in verlichting. Naast de verkoop van technische en decoratieve verlichting via de 38 Rexel filialen in België, bieden zij u nog veel meer. Hun 59 specialisten zijn een echte krak in hun vak en weten met hun uitgebreide technische en creatieve skills alle ruimtes optimaal te verlichten. Zij staan mee aan de basis van uw project en ontvangen de installateur en de eindklant graag in één van de Lightlab concepts voor het bespreken en opstellen van de lichtstudie. Hiervan ontvangt u een 3D visualisatie en bij grotere projecten wordt een studie in Dialux of Relux voorzien. Gezien Lightlab niet merkgebonden is kunnen zij een zeer uitgebreid gamma aan technische, architecturale en decoratieve verlichting voorstellen, geheel volgens smaak en budget. Zij analyseren wat u kunt besparen met energiezuinige verlichting. Eventuele lichtsturing met KNX, DALI, … kan eveneens in de lichtstudie voorzien worden.

De 12 Lightlab concepts zijn mini showrooms die zijn ondergebracht in de grootste Rexel filialen, verspreid over België.

Ze tonen niet alleen een selectie van verschillende verlichtingsarmaturen en tal van demotoestellen ter inspiratie, maar zijn tevens ook de locatie waar u kunt langskomen voor het bespreken van uw lichtplan zonder verre verplaatsing, gezien de geografische verspreiding.

Lightlab concepts

Van alle markten thuis

Lightlab is actief in de residentiële, industriële en tertiaire markt. De projecten zijn dus heel uiteenlopend, gaande van de verlichting van een woning, het uitlichten van een shop of een kantoorgebouw tot een complete relighting van een industriegebouw.

De relighting van een bestaande ruimte vraagt een grondige voorafgaande studie en de nodige vakkennis. Afhankelijk van de aard en de complexiteit van het project werkt Lightlab met een verschillend stappenplan. De initiële vraag hierin is echter steeds dezelfde: “Hoe gaan we de bestaande verlichtingsinstallatie energiezuiniger maken met behoud of zelfs verbetering van de huidige functionaliteit?” Aan de hand van een lichtberekening en een grondige studie stellen de specialisten led-alternatieven en bijhorende automatisatie voor.

Lightlab is uitgegroeid tot een onmisbare schakel tussen fabrikanten, architecten, installateurs en bouwheren op het gebied van verlichting.