6

Vertraag de virusverspreiding met UV-C-licht

Door het invoeren van bijkomende beschermingsmaatregelen en extra ventilatie kunnen we ons beter wapenen tegen de verdere verspreiding van het virus. Ventilatie is gericht op het aanvoeren van verse lucht en het verlagen van het CO2-gehalte. Standaard ventilatie oplossingen volstaan echter niet om de verspreiding van de virussen tegen te gaan.

Het is al meer dan een eeuw bekend dat UV-C-licht microben kan vernietigen die zich verspreiden in afgesloten, vochtige omgevingen. Chemicaliënvrije UV-C-desinfectie wordt al langer met veel succes ingezet in de productiesector en in de gezondheidszorg. Het specifieke licht wordt eveneens gebruikt om virusuitbraken, waaronder Corona, onder controle te krijgen. SARS-CoV-2-virussen worden hoofdzakelijk overgedragen via aerosolen die bij het ademen afgegeven worden in de lucht. Door het gebruik van UV-C-luchtdesinfectie kan de kiembelasting van de directe omgeving verminderen. Met aanvullende luchtreiniging of desinfectie behaal je meer luchtverversingen per uur én maak je de aanwezige virussen in de lucht onschadelijk.

Door de enorme toename van de besmettingen de afgelopen weken kunnen we UV-C-licht zoveel mogelijk inzetten als extra bescherming tegen de verdere verspreiding. Omwille van hun effectiviteit is de vraag naar UV-C-apparaten dan ook enorm gestegen. De apparaten ontwikkelen snel en eenvoudig schone lucht dankzij een continue luchtdesinfectie voor een bescherming van de gezondheid.

Onze partners, Ledvance en Philips, bieden een mooi gamma UV-C-producten aan.

Ontdek het hier (klik op de logo’s):

Ledvance-web

De gecertificeerde Rexel UV-C-specialisten helpen u graag verder bij het adviseren van de juiste producten. Neem vrijblijvend contact op via LightLabCoordinators@rexel.be

Deel dit bericht:
Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email