20
Total – Tenneville

Efficiënte verlichting, zowel op esthetisch als technisch vlak

Naast het verouderde en te kleine Total tankstation van Tenneville werd een heuse nieuwbouw geplaatst. Lightlab Naninne werd via de installateur, Etienne Laforge, gecontacteerd om de verschillende ruimtes in het gebouw te verlichten.

De wens van de klant was om alle producten in de verschillende ruimtes zo optimaal mogelijk weer te geven voor de bezoekers. Dit voor de persruimte, de koelruimte, de voedselrekken, de broodjeszaak, de rookwaren en het pasfotohokje. Het moest een esthetisch geheel worden dat paste bij de decoratie en voor een opwaardering zorgde van de gekozen materialen in de ontwerpfase.

De uitgelichte ruimtes

Bij het betreden van de shop komen we direct in het persgedeelte met de tijdschriften en dagbladen, gevolgd door de koelruimte met in het midden een wijnbar. Het verlichtingssysteem diende voorzien te worden van driefasige rails van RZB met de Deecos S Mini Track spots. Deze opbouw LED-spot met modern design biedt als mogelijkheid om 355° horizontaal en 90° verticaal te draaien. Bovendien zorgt deze met 98% totale lichtreflectie voor een optimale efficiëntie en heeft deze flikkervrije eigenschappen.

Het railsysteem werd uitgebreid naar het midden van de winkel toe met enkele spots om de aandacht op de rekken te benadrukken en om een uniformiteit van licht op de andere gebieden te hebben. Om een decoratieve toets te geven aan het plafond werd de verlichting aangevuld met enkele Big Size next round LED-armaturen van AQ Form in verschillende maten.

In de ruimtes voor de rookwaren, de kassa’s en de broodjeszaak werd geopteerd voor de Sight Move van SLV, welke geschikt is voor montage op een draagrail. De geringe verblinding en de lichtstroom van 2700 lumen maken van de LED-armatuur met driefasensysteem de optimale basisverlichtingsoplossing. Op die manier worden de producten achter de toonbank benadrukt, dat net als de rest van de winkel wordt verlicht door het railsysteem van RZB.

Eindresultaat

De installatie was geen evidentie gezien de vele technische beperkingen van het gebouw, maar het eindresultaat mag er zijn en is zeer efficiënt, zowel op esthetisch als technisch vlak.