4
Villa Rasschaert – Oordegem

Residentieel pareltje in Knokse stijl hypermodern verlicht

Sfeer en gezelligheid waren belangrijke trefwoorden bij het inplanten van de lichtpunten in deze moderne woning, ontworpen in een typische Knokse bouwstijl. De prachtige tuin waarop de villa uitkijkt via grote vensterpartijen, moest de voornaamste blikvanger blijven.

In de woon- en eetkamer zijn we volop voor een warme sfeer gegaan, inclusief de lichtkeuze voor de LED spots die ook boven in de slaapkamers zijn doorgetrokken om de continuïteit doorheen de hele woning te creëren.

Door gebruik te maken van de inbouwspots van Brick in the wall, die volledig werden ingepleisterd en meegeschilderd, verkrijgt men een bijna ‘onzichtbare’ inplanting doorheen de volledige woning. De nodige accenten op wanden en kunstwerken legden we met de Mini-pi van Trizo 21.

Door te kiezen voor een kleurtemperatuur 2700K, in combinatie met de matgouden kleur voor de decoratieve lampen, komen we tot een warme en gezellige sfeer. Boven de keukentafel hangt de Mayfair van Vibia en boven de eettafel en in het bureau de Austère van Trizo 21, een hanglamp met koperen accent.

In de inkomhal raadden we het idee van een hanglamp af. Er werd gekozen voor een modern en interessant lijnenspel, gevormd door bijgepleisterde inbouwprofielen met LED strips van Unibright. Hierdoor worden inkom, vestiaire en overloop één grote ruimte. De leuke schaduweffecten van de Set wandlampjes van Vibia vullen dit mooi aan.

De buitenverlichting zoekt aansluiting bij de architectuur van de woning en is bijgevolg functioneel. Er werd zowel naast de voordeur als langs de oprit gekozen voor de Cool en Look ledarmaturen van Simes, om ’s avonds de juiste sfeer te creëren.

Installateur: VADO – Van Dorpe Gino.