4
Nieuwbouwwoning – Niko Home Control

Slimme sturing van Niko Nome Control als antwoord op complexe vragen

VC Electrics overtuigd van de voordelen van Niko Home Control

Gezien de wens van de eindklant steeds complexer wordt, is de installatie van een slimme sturing een must geworden. De eerste kennismaking van Bradley Van Celst van VC Electrics met Niko Home Control voldeed dan ook aan alle verwachtingen.

VC Electrics is meerdere jaren actief in de installatiesector voor onder andere het plaatsen van zonnepanelen en airconditioning in de provincies Antwerpen en Limburg. Eind 2021 volgde de eigenaar, Bradley Van Celst, een initiatieopleiding Niko Home Control bij Rexel in Overpelt. In deze opleiding werd er kennis gemaakt met het systeem voor busbekabeling.

De eindklant wenste in zijn nieuwbouwwoning een systeem om zijn verlichting op afstand te kunnen bedienen. Dat systeem moest ook toekomstgericht zijn om op termijn energie te kunnen sturen.

Met de opgedane kennis tijdens de opleiding kon Bradley aan de slag voor dit project. Door gebruik te maken van het Niko Home Control systeem kan de eindklant zijn elektrische installatie op een slimme manier bedienen. Het biedt de mogelijkheid tot eenvoudige, lokale bediening maar er kan eveneens gewerkt worden met sferen via een touchpanel. Extra toevoegingen zijn mogelijk, waarbij het comfort van de gebruiker nog wordt verhoogd.

Alle wensen van de klant werden door de Rexel collega’s in een stuklijst gegoten met nog enkele toevoegingen om extra mogelijkheden naar de toekomst te kunnen realiseren. Na de installatie van modules kon Bradley de configuratie uitvoeren. Wanneer er nu nog een probleem zou opduiken, kan hij steeds beroep doen op zijn Niko-specialist bij Rexel voor de nodige ondersteuning. Dit kan telefonisch, op de werf of vanop afstand door de PC over te nemen. Ook naar verdere uitbreidingen of toevoegingen kan hij rekenen op Rexel om alle nodige informatie te verkrijgen. De belangrijkste uitbreiding zal binnenkort de toevoeging van de Zigbee bridge zijn. Zo kan de eindklant alle info van de digitale meter op het Niko Home Control systeem tonen.

Gebruikte producten:

  • Niko Connected Controller
  • Niko Home Control schakelmodules zesvoudig
  • Niko Home Control dimmodules tweevoudig
  • Niko Home Control minimelders
  • Niko Home Control Digital Black

Alle info over deze producten: https://www.niko.eu/nl-be/onze-producten/huisautomatisering

Folder slimme woning: http://books.niko.eu/books/nwvg/#p=1