4
Lexus – Hasselt

Lichtrijke, luxueuze showroom voor Lexus in Hasselt

De slogan “The Relentless Pursuit of Perfection” (het meedogenloze streven naar perfectie) doet al vermoeden dat er bij Lexus voortdurend wordt gestreefd naar het allerbeste. Ook voor de keuze van de verlichting van hun showroom in Hasselt was dit niet anders en diende Lightlab rekening te houden met strikte lichttechnische eisen vanuit Lexus Europa, waar er gestreefd wordt naar een hoog niveau van innovatie, prestaties, betrouwbaarheid en stilistische verfijning.

De showroom diende er eentje te worden die professionalisme uitstraalt, eentje waar de klant zich 100% thuisvoelt. Aan het Lightlab team in Hasselt om een lichtstudie uit te werken waarin een perfecte kruisbestuiving ontstond tussen de hoge CRI, vereiste luxwaarden, dali, KNX, …

Voor de rails in de showroom werd beroep gedaan op iGuzzini. Eveneens vinden we in de inkomhal de Frontlight van iGuzzini terug met 16° lichtbundel.

De MINO 60 met 3 meter diameter van XAL en de Imax van Delta Light vinden we terug in de loungeruimte.

In de kantoren werd er geopteerd voor de ‘Infinity 2.0’ ledtegels van Unibright.

Omwille van de hoge vereiste lumenoutput werd er gekozen om downlights van Zumtobel te gebruiken.

Een compleet uitgewerkt lichtplaatje dat past bij het streven naar hun filosofie “totale service kwaliteit” en waarop Lexus dan ook enthousiast reageerde.