4
L’Esplanade – Ath

Vernieuwd datanetwerk vormt de snelweg binnen woonzorgcentrum

Er wordt steeds meer data verwerkt en verstuurd en heel wat communicatie verloopt via wifi. Om performant te zijn naar de toekomst toe werd het volledige datanetwerk in woonzorgcentrum l’Esplanade vernieuwd. Een sturing via 10 Gigabit met een Cat6a-bekabeling biedt een garantie voor een snelle en betrouwbare toekomst.

In tijden waarin bewoners minder en op sommige momenten zelfs totaal geen bezoek mochten ontvangen, werd het zeer duidelijk hoe belangrijk goede wifi- en datavoorziening zijn binnen een woonzorgomgeving. Het rust- en verzorgingstehuis beschikt met 140 bedden in een- of tweepersoonskamers over een ruime capaciteit. Bovendien worden er naast telefonie, computer en tv steeds meer apparaten aangesloten op een wifi netwerk. Zonder goede bekabeling functioneert dit netwerk minder efficiënt.

Om het volledige datanetwerk te vernieuwen en vooral uit te breiden naar elke ruimte werd de hulp van Rexel ingeroepen. Samen met EEG Group, die gespecialiseerd is in gebouwtechnieken en duurzaam comfort, buigden we ons over dit project om een juiste oplossing aan te bieden met het productgamma van Gigamedia.

 

Gebruikte producten

GGMC6AUF4PFRT5
Deze kabel is CCA conform de CPR-classificatie en voldoet ook aan de eisen van de ISO 11801 of EN 50173 normen. De individuele afscherming toegepast op elk paar helpt om de NEXT Performance te optimaliseren en verzekert de gebruiker dat de veldtestresultaten een 100% Pass percentage van de geïnstalleerde links zullen laten zien. Het is de ideale oplossing bij het implementeren van 10Gbits bekabeling infrastructuur (10GBASE-T).

GGMPRJC6A10G
Categorie 6A 10G Jacks zijn ontworpen voor een hoog prestatieniveau en voldoen aan alle vereiste prestaties. Deze uniek ontworpen connector is voorzien van een afwerkingsmethode zonder gereedschap voor een snelle en eenvoudige installatie.

GGMPL45IS
Hoekige frontplaat die een hoekige patchkabeluitgang mogelijk maakt om schade te voorkomen en de buigradius van de patchkabels te behouden. De frontplaten zijn voorzien van vensters voor de identificatie. Te gebruiken met de Gigamedia Keystone connectoren.

GGMEL4288N
Deze rack biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en is ontworpen om een maximum aan functionaliteiten en gemak te bieden bij de uitvoering van de bekabeling.

Koperbekabeling

Het datanetwerk vormt de snelweg binnen l’Esplanade. Een Cat6a-kabel behaalt hogere snelheden dan een Cat6-kabel en kan daarnaast ook meer data tegelijkertijd verwerken. De configuraties maken het mogelijk om alle data aan hoge snelheid en over langere afstanden te verbinden. De volledige installatie is gebaseerd op koperbekabeling.

Laat je adviseren door één van onze specialisten bij het plaatsen van jouw bedrijfsnetwerk en het bepalen van het type netwerkkabels.

conectis@rexel.be