4
Le 830 – Namen

Ledstrips doen Le 830 uitblinken

Uniforme verlichting en toch voor elke ruimte het juiste accent

Wie in de buurt van Namen is, zal zich een bezoek aan hotel en brasserie Le 830 niet beklagen. Een eyecatcher, vanbinnen en vanbuiten. Belangrijk element in dit verhaal: de discrete maar sfeervolle verlichting. Samen met Rexel Lightlab zorgde Teirlijnck Electricité voor het lichtplan. De ledstrips van Integratech spelen de hoofdrol.

Brasserie Le 830 is al jaren een referentie in Naninne en omstreken. Een recent renovatieproject ging echter veel verder dan een opfrissing van het interieur, er kwam ook een hotel met 44 kamers bij. Een ambitieus meerjarenplan waar Teirlijnck Electricité, een grote installateur uit de regio, mee zijn schouders onder zette. Een thuismatch ook voor Rexel, dat een kilometer verderop een vestiging heeft. Het ondersteunde de installateur met alle materiaal voor de klassieke technieken, maar ook met alles wat nodig was (laadpalen, zonnepanelen …) om een zo duurzaam mogelijk resultaat neer te zetten.

Daarnaast leverde het met de verlichting een mooi visitekaartje af. De bouwheer wilde een verlichting die voor sfeer zorgde, zonder de klanten te overweldigen. Een verlichting ook die een uniform geheel vormde, maar toch voor elke ruimte de juiste accenten plaatste. Met de Belgische fabrikant Integratech in het gamma wist Rexel meteen wat aan te bieden. Ledstrips zijn het ideale antwoord voor discrete, indirecte verlichting.- Deze ledstrips overtuigen niet alleen door hun kwaliteit en duurzaamheid, zodat de klant er geen omkijken naar heeft, maar kunnen door de variëteiten in types, vermogens en kleuren ook het gewenste resultaat neerzetten.

Het samenspel tussen Integratech en Rexel resulteerde in een uitgebreide lichtstudie waar installateur Teirlijnck Electricité vervolgens mee aan de slag kon voor de uitvoering tot in de puntjes. Voor elke ruimte, van de hotelkamers tot de lobby, van de brasserie tot de buitengevel, werden de technische behoeften in kaart gebracht en de juiste oplossingen voorgesteld. Integratech stelde ook zijn sample box ter beschikking om al een tipje van de sluier te lichten, zodat het voor de bouwheer makkelijker knopen doorhakken was. Dat is de kracht van een goed partnerschap tussen fabrikant, groothandel en installateur.

Uiteindelijk kreeg Le 830 30 kilometer aan ledstrips van het type 196SDOT in 2700K mee. Een extra smalle ledstrip waar het ook de smalle SLB10-profielen voor leverde voor een strak resultaat. En het resultaat? Ja, dat mag er wezen. De bouwheer prees niet alleen de gemaakte keuzes op vlak van verlichting, maar was ook bijzonder tevreden over hoe de samenwerking verlopen was.

 

Betrokken bij het project

  • Installateur: Teirlijnck Electricité
  • Fabrikant: Integratech – Arnold Gillet
  • Rexel: Olivier Colige en Ludovic Van Ryckeghem