4
Bellewaerde – Ieper

Technisch advies, installatie, indienststelling en beveiliging van laadpalen op nieuwe hoofdparking Bellewaerde

Een onvergetelijke daguitstap beleven met het gezin in Bellewaerde en in tussentijd de auto zorgeloos opladen op de parking? Het kan vanaf nu dankzij de laadstations die Rexel in samenwerking met Alfen en MobilityPlus heeft voorzien op de hoofdparking van het attractie- en aquapark. Onze specialisten gaven de nodige ondersteuning en advies bij de keuze van de producten en pasten hun expertise toe in de uitwerking van de laadunits. Daarnaast zorgde Rexel ook voor de nodige beveiliging via het Energy Distribution Center.

Gezien er steeds meer hybride en elektrische wagens op de parking bleken te staan, wou Bellewaerde enkele laadstations voorzien als extra service naar hun bezoekers toe. Na wat intern opzoekwerk en het bekijken van verschillende opties, bleken ze toch nog met een aantal vragen te zitten. Hoe beginnen we hieraan? Waar moeten we op letten? Wat zijn de mogelijkheden? Welke regels dienen we te volgen? Het technisch team van Bellewaerde schakelde dan ook de hulp in van Rexel voor deze opdracht.

Complete laadoplossing

De renovatie van de hoofdparking “Leeuw” was het uitgelezen moment om van start te gaan en ook meteen de bekabeling voor de laadpalen te voorzien. Onze EV-specialist werkte een complete laadoplossing uit van voeding tot laadstation. Er werd gekozen voor 10 laadpalen van het merk Alfen, dat kwalitatief en budgetair in lijn lag met de verwachtingen van Bellewaerde. Er werd ook rekening gehouden met eventuele uitbreidingen naar de toekomst toe. Alles is voorzien om nog 10 extra toestellen bij te plaatsen, zonder bijkomende bekabeling- en infrastructuurwerken.

Internationale provider

Rexel bracht Bellewaerde ook in contact met MobilityPlus, de provider die de aansluiting en indienststelling van de laadpalen heeft verzorgd. Het was belangrijk voor Bellewaerde dat er met een internationale speler gewerkt werd, zodat de oplaadpunten compatibel zijn met de kaarten van de Franstalige bezoekers.

Koppelen van beveiliging

De beveiliging van de laadpalen werd eveneens in kaart gebracht door Rexel. De laadpalen hadden een totaal vermogen van ongeveer 250A. Er werd een gepaste differentieel type B en hoofdautomaat aangeboden om de koppeling te maken en er werden de nodige automaten voor de laadpalen voorzien. Alles werd gemonteerd in de bestaande Prismakast.

In het kader van ecologie en duurzaamheid zal Bellewaerde naar de toekomst toe ook op hun tweede parking “Mexico” een gelijkaardige serie laadpalen plaatsen.

Referentie laadpaal: AFN9044600230728

DOET U BEROEP OP REXEL BIJ UW VOLGEND LAADPAALPROJECT?

  • Technisch advies en uitwerking van de laadunits voor de klant door een EV-specialist
  • Beveiliging van de laadstations door het Energy Distribution Center
  • Nauwe samenwerking tussen de eindklant, Rexel (verkoop laadpalen en technisch advies/studie) en een provider voor de installatie en indienststelling