4
Rexel filiaal – Gent

Industriële look in verlichting

Rexel Gent nam in januari zijn intrek in een nieuw filiaal. Het industriële nieuwbouwpand met een oppervlakte van maar liefst 2600 vierkante meter werd compleet verlicht met armaturen van RZB.

De uitvalsbasis voor de keuze van de verlichting van het nieuwe Rexel filiaal was het behouden van de industriële look van het pand. Daardoor ontstond het idee om centraal te werken met zwarte lichtlijnen en hier omliggend combinaties aan toe te voegen. De keuze viel dan ook snel op verschillende armaturen uit de collectie van RZB.

Centraal in het gebouw, in het winkelgedeelte en boven de Night&Day sas, werden vier lange Linedo-lichtlijnen geplaatst met opale plexi. Dit zorgt voor een luchtige indruk in de winkel en voldoet tegelijkertijd aan de gevraagde lichtvereisten voor de enorme oppervlakte. In de aangrenzende bureaus werden Sidelite eco toestellen met micro prismatische plexi voorzien, ideaal voor kantoren. 

Op de bovenverdieping, waar de backoffice-diensten gevestigd zijn, werden in de gangen 3F-rails met Deecos mini spots geplaatst, een nieuw model met kleinere LED-tubes. Dit in combinatie met Less Is More toestellen boven de bureaus in gependelde vierkante vormen met opale plexi. Hier kunnen we “less is more” letterlijk nemen want door de open ruimtes en de glazen structuur wordt elke ruimte door hetzelfde type structuur uitgelicht. Qua afmetingen en lumenoutput gaan de Linedo en de Less Is More bijgevolg goed samen.

De toestellen zijn DALI dimbaar en kunnen aangestuurd worden met Niko Home Control.