4
Hoeve De Blauwpoorte – Kortrijk

Authentieke vierkantshoeve omgetoverd tot hippe eventlocatie

Ooit was Hoeve De Blauwpoorte een omwalde vierkantshoeve met raspaarden. Nu is het een top eventlocatie aan de rand van Kortrijk. Elk detail ademt traditie en vakmanschap uit, in het bijzonder de minutieus uitgekozen verlichting waarvoor ze beroep deden op Lightlab Roeselare.

Voor de buitenverlichting in de betonmuur en de verlichting in de vijver werd er beroep gedaan op de Heli X screen LED en de Kix pin van Delta Light. Deze verlicht het wandelpad op een stijlvolle en discrete manier.

In de grote zaal werd er gekozen voor zwarte Victor tracks van Nosta met dim-to-warm LEDS GU10.

In de gangen zijn er Normall leds van Brick in the Wall ingebouwd in de eiken wanden.

Op de balken werd er gewerkt met RGBW ledstrips van Unibright. Door de gerenoveerde dakconstructie in een willekeurig kleur te zetten bepaalt de klant zelf de sfeer. Indien een kleur qua sfeer niet past, dan kan er een warme witte kleur (2700°K) gekozen worden.  Er werden gleuven gefreesd in de eiken balken zodat de ledstrips niet zichtbaar zijn vanaf de onderkant. In de twee feestzalen werd er in totaal 175 meter aan ledstrips geplaatst. Dit alles wordt aangestuurd met KNX.

Voor de uitwerking van dit project was er een goede samenwerking tussen de installateur, lichtspecialist en KNX specialist.

Het project werd uitgevoerd door I-Technics.