4

Rexel Belgium voor de tweede keer op rij gecertificeerd als Top Employer

Rexel Belgium is fier om aan te kondigen om opnieuw erkend te zijn als Top Employer.

Op dinsdag 17 januari 2023 werd Rexel Belgium tijdens een virtueel event, georganiseerd door het Top Employers Institute, een tweede keer erkend als Top Employer 2023. Bedrijven die deze certificering krijgen, engageren zich om hun medewerkers de best mogelijke werkomgeving te bieden aan de hand van innoverende HR-praktijken. Zij plaatsen daarbij de betrokkenheid van de werknemers, hun engagement en hun welzijn centraal.

Het Top Employers Institute-programma certificeert organisaties op basis van de deelname en resultaten van hun HR Best Practices Survey. De survey kaart 10 onderwerpen aan die meer dan 600 praktijken omvatten. Het programma heeft 2.052 Top Employers gecertificeerd en erkend in 121 landen / regio’s verspreid over vijf continenten.  

Pierre Benoit, CEO Rexel Benelux, Nordics, Australië/Nieuw-Zeeland en Johan Naessens, HR Director bij Rexel Belgium: “We zijn zeer tevreden dat we voor de tweede maal op rij gecertificeerd zijn als Top Employer in België. Dit geeft ons de erkenning voor de inspanningen die we dagelijks leveren om van Rexel dé werkplek bij uitstek te maken. We nemen al langer initiatieven rond het welzijn van onze mensen, met een focus op autonomie, verantwoordelijkheid, teamwork, open communicatie, werknemersbetrokkenheid en permanente opleidingen. We zijn ervan overtuigd dat een werknemer die zich goed voelt bij Rexel dit ook uitstraalt naar onze klanten.”

Learning & development

“In een tijd waarin ‘the war on talent’ de overhand neemt, is het zeer moeilijk om de juiste profielen aan te trekken en te behouden. We hebben dan ook concrete plannen om in 2023 een Rexel School op te richten, waarin we bijvoorbeeld mensen met minder kennis van elektriciteit de juiste bijscholing geven. Dat laat ons toe om gemotiveerde medewerkers die matchen met onze bedrijfsfilosofie aan te werven en aan ons te binden”, verklaart Johan Naessens.

“Daarnaast bieden wij elke medewerker de mogelijkheid om zijn/haar kennis te verrijken door middel van opleidingen via ons online platform Rexel Academy. Het e-learningplatform van de groep, Rexel Climate School, laat bijkomend toe de kennis op het gebied van klimaat en duurzame ontwikkeling te vergroten. Deze aanpak kadert in de ESG-doelstellingen en het strategisch plan, PowerUP 2025, waarmee we internationaal een antwoord willen bieden op de uitdagingen rond klimaatverandering.”

Now, you are in charge

“De certificering tot Top Employer gaat gepaard met de lancering van onze employer branding campagne, met als slogan: ‘Now, you are in charge’. We hebben heel wat te bieden, zijn daar ook fier op en willen dit naar buiten brengen. De employer brand versterkt en visualiseert waar Rexel voor staat en wat klanten, medewerkers en kandidaten van ons kunnen verwachten. We blijven initiatieven nemen om de werknemersbetrokkenheid te vergroten. In onze campagne verwijzen we met ‘in charge’ dan ook naar autonomie en verantwoordelijkheid, de leiding nemen over persoonlijk welzijn en groei en de energiebron zijn binnen onze organisatie.”

Deel dit bericht:
Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email