5

Rexel Belgium derde keer op rij Top Employer

Rexel Belgium, professionele groothandel in elektrisch materiaal en oplossingen voor de residentiële, industriële & tertiaire markt, kondigt fier en enthousiast aan een derde keer op rij gecertifieerd te zijn als Top Employer 2024.

Donderdag 18 januari 2024 werd Rexel Belgium voor een derde keer erkend als Top Employer 2024. De certificering als Top Employer toont de toewijding van een organisatie aan een betere arbeidswereld en laat dit zien door middel van een uitstekend HR-beleid en people practices.  

Het Top Employers Institute-programma certificeert organisaties op basis van de deelname en resultaten van hun HR Best Practices Survey. De survey heeft betrekking op zes HR-domeinen, bestaande uit 20 topics zoals People Strategy, Work Environment, Talent Acquisition, Learning, Well-being en Diversity & Inclusion en meer. Het programma heeft ruim 2.300 Top Employers gecertificeerd en erkend in 121 landen / regio’s verspreid over vijf continenten.  

Pierre Benoit, CEO Rexel Benelux, Nordics, Australië & Nieuw-Zeeland en Johan Naessens, HR Director Rexel Belgium: “Drie keer op rij gecertificeerd worden als Top Employer geeft ons de erkenning van onze dagelijkse inspanningen voor de creatie van een positieve werkomgeving, de ondersteuning van professionele ontwikkeling, de inzet voor welzijn en het bevorderen van een positieve bedrijfscultuur. Dit alles leidt tot een betere employee experience met alle resultaten daaraan verbonden.

Sterk employer brand: “Now, you are in charge

Dat deze erkenning een positieve invloed heeft op de retentie en het aantrekken van potentiële werknemers laat zich zien in de cijfers. “Onze retentie is de laatste jaren steeds blijven stijgen. De gemiddelde anciënniteit ligt momenteel op 14 jaar”, aldus Johan Naessens. “Een jaar na de lancering van onze employer branding campagne – Now, you are in charge – kunnen we stellen dat deze zijn vruchten begint af te werpen. Er werden dit jaar 73 van de 139 openstaande vacatures ingevuld met een time to fill van 64 dagen, een halvering ten opzichte van 2022. 50% van de openstaande vacatures worden intern ingevuld en 10% werd aangeworven via onze campagnes op sociale media. Een werknemer stippelt bij Rexel Belgium zijn eigen groeitraject uit en krijgt de mogelijkheid om via tal van trainingen en coachings te evolueren naar een job waarbinnen hij/zij zich volledig kan ontplooien. De campagne leeft ook intern bij onze medewerkers door verschillende challenges die wij lanceren. Het thema van ons personeelsfeest in november was “Watt’s your talent”, waarbij we de medewerkers uitdaagden om hun talenten te tonen in verschillende categorieën. De inzendingen waren talrijk, verrassend en verbindend.”

Hire for attitude, train for skills

In 2024 lanceren we een nieuw LMS-systeem, dat moet toelaten om sneller en efficiënter te werken en een focus te leggen op de learning experience voor onze werknemers. We bieden nieuwkomers die geen of weinig technische kennis bezitten interne technische opleidingen aan en doen aan upskilling van bestaande medewerkers via individuele -en groepsopleidingen. In 2023 gingen er per werknemer gemiddeld 45 uren van de werktijd naar opleiding, dus we kunnen stellen dat we het belang van levenslang leren hoog op de prioriteitenlijst hebben staan.”

PowerUp 2025

Via het e-learningplatform van de groep, Rexel Climate School, wordt de kennis op het gebied van klimaat en duurzaamheid vergroot. We hebben sinds begin dit jaar ook een fulltime ESG-specialist in dienst, die verschillende initiatieven mee op poten zal zetten om duurzaamheid binnen ons bedrijf nog verder door te trekken in onze activiteiten. Deze aanpak kadert in het strategisch plan, PowerUP 2025, waarmee we internationaal een antwoord willen bieden op de uitdagingen rond klimaatverandering.”

Meer info: www.rexel.be/jobs

Deel dit bericht:
Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email