6

PODCAST ZONNEPANELEN | EP03: Het belang van energiemanagement

In deze aflevering van Rexel Talks duiken Nadim en Kobe in het cruciale onderwerp van energiemanagement. Maar wat is energiemanagement precies? Het draait allemaal om inzicht krijgen in waar jouw energieverbruik zich bevindt, zodat je gericht kunt besparen. Zoals het gezegde luidt: meten is weten.

Ze bespreken geavanceerde technologie├źn, zoals Smart Grid Ready-systemen, die ideaal zijn voor autonoom werken. Deze systemen analyseren weer- en productiegegevens om het optimale moment voor energieverbruik te bepalen. Rexel biedt uitgebreide begeleiding om installateurs op de hoogte te brengen van deze innovaties.

Energiebewuste jonge gezinnen starten vaak met deze technologie, maar het kan ook op bestaande installaties met een digitale meter worden toegepast. Ondanks kritiek op digitale meters zijn Nadim en Kobe voorstanders vanwege de voordelen, zoals beter inzicht in verbruik. Ze bespreken ook de huidige uitdagingen tussen digitale meters en zonnepanelen.

Als afsluiter verneem je of een thuisbatterij een interessante investering is.

Luister naar deze aflevering om te ontdekken hoe energiemanagement jou kan helpen effici├źnter en duurzamer energie te gebruiken, met ondersteuning van Rexel!

Meer info over onze podcast vind je hier

Deel dit bericht:
Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email