6

PODCAST VENTILATIE | EP02: de regels rond ventilatie

In deze aflevering gaan we dieper in op de recente regelgeving omtrent ventilatie in gebouwen. Van strengere eisen voor nieuwbouw tot de voorschriften voor renovaties: we bespreken waarom het begrijpen van deze regels essentieel is voor het leveren van hoogwaardige ventilatiediensten.

Ventilatie wordt steeds belangrijker in de wereld van energieprestatiecertificaten (EPC-labels). Het is niet langer een extraatje in de bouwwereld; het is een cruciaal onderdeel geworden inhet behalen van een gunstige EPC-score. Met de groeiende focus op duurzaamheid en energie-effici├źntie, wordt de EPC-score een steeds belangrijker criterium bij de verkoop of verhuur van gebouwen.

Dit maakt het aanbieden van ventilatiediensten als installateur nu buitengewoon interessant. Door je diensten uit te breiden naar ventilatie kun je niet alleen voldoen aan de groeiende vraag naar energiezuinige oplossingen, maar ook inspelen op de toenemende behoefte aan betere EPC-scores. 

*Vanaf 2025 zal ventilatie een grote rol spelen in de EPC-labelpremie bij renovaties. Deze premie vervangt de vroegere Beno-pas, die nog geldt voor lopende dossiers.

Meer info over onze podcast vind je hier

Deel dit bericht:
Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email