4

elec calcTM 2022 is een revolutie in elektrisch ontwerp voor de bouw

Trace Software is trots om u de officiële release aan te kondigen van de elektrische ontwerpsoftware elec calcTM 2022. De software maakt de dimensionering en berekening van elk type elektrische montage mogelijk, inclusief EV-laadstations, of het nu voor industriële of tertiaire gebouwen is.

In deze nieuwe versie zijn de innovaties gericht op veiligheid en bedrijfscontinuïteit van elektrische installaties. Het wordt ook mogelijk om de uitdagingen van Smart Grids aan te gaan, omdat de elec calcTM GRID-versie, het mogelijk maakt om rekening te houden met de loadflow van een fotovoltaïsche bron.

“Vandaag is de bedrijfscontinuïteit in veel toepassingen een prioriteit, dus het is essentieel om alle instellingsparameters te kunnen invoeren, om snel analyses en zo ook de selectiviteit van de installatie te optimaliseren. In de 2022-versie hebben we een storing simulator ontwikkeld, waarmee de gebruiker in real-time en op alle punten van de installatie, de uitschakelvolgorde van de beveiliging kan waarnemen.”
Jérôme Mullie, technisch directeur bij Trace Software

Enkele nieuwigheden van elec calcTM 2022:

  • Coördinatiecontrole tussen vermogensschakelaars en schakelaars, op basis van tabellen van de fabrikant.
  • Beheer van de lange tijdvertraging en de i2t-functie.
  • Controle van differentiële selectiviteit.
  • Simulatie van de verschillende kortsluitstoringen op alle punten van de installatie, om de uitschakelvolgorde van de beveiligingen stroomopwaarts te controleren.
  • Integratie van de PV-bron met elec calcTM GRID. Het wordt automatisch gedefinieerd als een gecontroleerde stroombron, met het opgelegde actieve en reactieve vermogen.
  • Rekening houden met de Euroclasses brandveiligheid ’s classificatie voor leidingen.
  • Connector naar het BIM&CO Onfly-platform om de EV-laadstations en omvormers op te halen.
  • Projectexport naar Hagercad, software voor kastenontwerp en calculatie.
Deel dit bericht:
Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email