4

Ecologiepremie van 15 tot 30% op batterijen

Plannen om te investeren in duurzame technologie? Dan kom je mogelijks in aanmerking voor een ecologiepremie.

Om in aanmerking te komen voor deze premie dient de batterijopslag ervoor te zorgen dat de eigen opgewekte groene stroom in het bedrijf maximaal wordt aangewend. De steun kan verkregen worden als de capaciteit (kWh) van de batterij maximaal 5 keer het daggemiddelde bedrijfsverbruik niet overschrijdt op jaarbasis. Dit om overgedimensioneerde batterijen te vermijden.

Daarnaast dient de batterij voor minimum 75% met ter plaatse opgewekte groene stroom geladen te worden. Deze 75% dient op jaarbasis aangetoond te worden via metingen op uurbasis. De batterij dient verder een vermogen van minstens 5 kVA en een minimum capaciteit van 15 kWh te hebben. Batterijen voor transportmiddelen komen niet in aanmerking.

De netto subsidie bedraagt 30% voor KMO’s en 15% voor grote ondernemingen.

Verhoogde investeringsaftrek van 15,5% voor PV en batterijen

Voor specifieke investeringen is er tevens een verhoogde aftrek (15,5%), waaronder deze voor energiebesparende uitgaven die zowel voor KMO’s als ook voor grote ondernemingen kan worden toegepast. Zowel de installatie van zonnepanelen als de installatie van een batterijsysteem komen samen of apart in aanmerking voor de verhoogde investeringsaftrek.

Deel dit bericht:
Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email