4

Earth Day 2023

#InvestInOurPlanet

Elk jaar schenkt Earth Day aandacht aan het ontstaan van de moderne milieubeweging in 1970. Earth Day 1970 zou een stem geven aan het opkomende milieubewustzijn en de milieuproblematiek op de voorgrond plaatsen.
Het Earth Day 2023-thema #InvestinOurPlanet richt zich op het betrekken van meer dan 1 miljard mensen, overheden, instellingen en bedrijven om de collectieve verantwoordelijkheid voor onze gedeelde planeet te erkennen.

Waarom is Rexel betrokken bij Earth Day?

Rexel wil zijn duurzaamheidsplannen (Environment, Social & Governance, of “ESG”) in 2023 en de komende jaren versnellen.

Rexel deelt met de hele elektriciteitssector een grote verantwoordelijkheid in de uitdagingen rond de strijd tegen klimaatverandering, economische en sociale vooruitgang en toegang tot energie voor iedereen. De Groep heeft deze kwesties tot één van de drijfveren van zijn groei gemaakt en wil een katalyserende rol spelen in duurzame ontwikkeling dankzij zijn unieke positie in de energiewaardeketen.

Wist u bijvoorbeeld dat meer dan 50% van de omzet van Rexel bijdraagt aan de energietransitie? En dat Rexel de MVO-prestaties van zijn leveranciers evalueert? Ongeveer 82% van de rechtstreekse aankopen van de Rexel Groep werden beoordeeld op criteria van duurzame ontwikkeling.

Lokaal initiatief

Als duurzame onderneming dragen we op Earth Day ook lokaal ons steentje bij om van de aarde een propere plaats te maken. Wij organiseerden in België een heuse trashwalk, waarbij onze teams over het hele land afval ruimden tijdens de middagpauze. Ook enkele van onze duurzame partners sloten zich aan bij dit lokaal initiatief.

Deze ecologische activiteit sluit eveneens aan bij onze Rexel purpose, die de focus legt op een duurzame toekomst.

Een kleine daad met een grote impact.

Deel dit bericht:
Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email