4

CO2-meters: bewust ventileren voor optimale luchtkwaliteit

Het overgrote deel van onze tijd spenderen we binnenshuis. Een gezond binnenklimaat is dus essentieel voor onze gezondheid. Dagelijkse inspanningen, zoals koken, douchen en zelfs ademen hebben een impact op de luchtkwaliteit. CO2-meters voor ruimtes zoals kantoren en scholen, waar grote groepen mensen samenkomen, zijn dus uiterst belangrijk in deze tijden.

Wat is een CO2-meter?

De CO2-meter geeft de verhouding van CO2 in de lucht en de luchtkwaliteit aan, uitgedrukt in PPM (parts per million). We ademen zuurstof in en ademen CO2 uit. Wanneer veel mensen zich samen in een afgesloten ruimte bevinden, is er meer CO2 en minder zuurstof aanwezig in de lucht. Een te hoog CO2-gehalte kan zorgen voor hoofdpijn, slechte concentratie en een snellere verspreiding van virussen.

Hoe werkt een CO2-meter? 

De CO2-sensor geeft aan wanneer er een te hoge PPM-waarde in de ruimte wordt waargenomen. De meter zal in alarm gaan bij een te hoge CO2-concentratie, waardoor je weet wanneer je een ruimte extra moet ventileren. Het verluchten zorgt ervoor dat het aandeel CO2 daalt en de luchtkwaliteit verbetert. 

450 tot 800 PPM: goed geventileerde ruimte. 
800 tot 1200 PPM: slecht geventileerde ruimte. Ventileren is aangeraden.
1200 tot 2000 PPM: zeer slecht geventileerde ruimte met onfrisse en dampende lucht. Ventileren is noodzakelijk.

Hoeveel CO2-meters heb ik nodig? 

Er is geen wettelijke bepaling die het aantal verplichte CO2-meters vastlegt. Het is aangeraden om per ruimte waar medewerkers, klanten of kinderen (klas) samenkomen een toestel te voorzien.

In het geval van grote ruimtes wordt geadviseerd om één CO2-meter te plaatsen per 100 à 150m².

Een CO2-meter kopen? 

Kwaliteit primeert bij het aankopen van een CO2-meter. Al onze toestellen worden geselecteerd op basis van de beste kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Zij voldoen aan de Europese normering.

Onze selectie CO2-meters:

BPPDT326 
CO2-meter

HUPWL1030
CO2-meter

THEAMUN716CO2-MONITOR
CO2-meter

MicrosoftTeams-image (5)

HONR200C2A
C02-meter

Deel dit bericht:
Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email