4

5 goede redenen om Archelios™ Pro fotovoltaïsche software te gebruiken

Een van de populairste bronnen van hernieuwbare energie van de afgelopen jaren is zonne-energie. De fotovoltaïsche industrie groeit zeer snel en de bouw van zonne-energieprojecten zal de komende jaren nog toenemen, dit naast de vele bedrijven die hun activiteiten ook hebben verschoven naar deze sector.

Er ontstaan dan ook veel projecten, maar als ze eenmaal gekeurd zijn, blijft er een vraag over hun ontwerp: welke software kiezen? Er zijn verschillende oplossingen op de markt, maar niet alle bedrijven hebben dezelfde behoeften, en de projecten zijn niet standaard. Daarom geven we je 5 goede redenen om de archelios™ PRO software van Trace Software te gebruiken.

archelios ™ PRO is een van de meest veelzijdige tools op de markt voor het ontwerpen van fotovoltaïsche projecten, omdat het zich aanpast aan alle soorten installaties, klein of groot, zowel op het dak als op veld, met hoge rendement zo goed voor eigen verbruik als voor grote zonne-energiecentrales.

1. Bespaar tijd door uw modules eenvoudig in 3D te installeren

Het ontwerpen van de lay-out van modules kan een lange taak zijn als u niet over de juiste tool beschikt. Dankzij de SketchUp plug-in modelleer je je installatie en integreer je de modules snel en eenvoudig, en in 3D!

bespaart tijd door rijen panelen met slechts één klik te positioneren en te dupliceren.

2. Optimaliseer de prestaties van uw panelen met de studie van schaduwen

Voor optimale prestaties van de panelen, of ze nu op daken of op velden worden geïnstalleerd, is het essentieel om rekening te houden met de schaduw in de buurt van de toekomstige installatie. Dergelijke schaduw kan onder andere worden veroorzaakt door nabije gebouwen, schoorstenen, bomen … of elk ander element dat schaduw kan opbrengen, inclusief de panelen zelf op de anderen.

Met archelios ™ PRO kunt u rekening houden met al deze schaduwen, en nauwkeurigere bestralingsresultaten krijgen van uw PV-panelen.

3. Nauwkeurige installaties voor eigen verbruik ontwerpen

Met archelios™ PRO is het mogelijk om een eigen profiel in te voegen door een toestel of installatie verbruik op maat, gedeeltelijk of jaarlijks, te importeren, en ook batterijen te integreren of uurtarief toe te voegen.

U krijgt een uitgebreid rapport over de energie- en economische balans van de installatie.

4. Toegang tot een grote database van fabrikanten

archelios™ PRO heeft een grote database van fotovoltaïsche componenten (zonnepanelen, omvormers, accu’s, enz.).

U kunt fabrikantreferenties rechtstreeks in uw project zetten. U kunt ook de integratie van componenten aanvragen als ze nog niet bestaan, of zelf makkelijk aanmaken.

U heeft de mogelijkheid om verbinding te maken met de BIM&CO-database, om PV-modules toe te voegen.

5. Profiteer van een commerciële tool die het verschil maakt voor uw klanten

Dankzij de rapporten op maat en gedetailleerde documentatie dat door archelios ™ PRO opgemaakt wordt, hebt u geen andere software nodig om het PV-project aan uw eindklant te presenteren. De software genereert een volledig PDF-rapport, met jaarlijkse bestraling en opbrengst berekening, economische analyse en financiële haalbaarheid. Het 3D-ontwerp biedt een realistische weergave aan, waarmee uw klanten zich kunnen voorstellen hoe hun investering zich gaat ontwikkelen.

De applicatie wordt dan niet alleen een echte PV-ontwerptool, maar ook een marketing middel dat het verschil kan maken in de beslissing van een klant.

Deel dit bericht:
Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email