5
Logo

Rexflex

Rexflex wordt sinds 1998 geproduceerd en hoofdzakelijk vervaardigd uit primair materiaal (polypropyleen), die de typische, bijna witte kleur mogelijk maakt.  Rexflex, ICTA3422, bezit het Cebec keurmerk.

Het gamma is doorheen de jaren enorm uitgebreid.  Standaard verkrijgbaar op lengte van 100m en veel referenties zijn ook leverbaar op lengtes van 50m en 25m.

Een groot aantal artikelen kunnen op grote lengte geproduceerd worden. De standaard lengtes zijn beschikbaar in pvc-haspels van 200m (Ø20mm) en 300m (Ø16mm). Daarnaast worden ook stevige houten bobijnen aangeboden met lengtes van 500m.

Alle rollen zijn verpakt in een stevige PE-krimpfolie en worden van binnenuit afgerold.  Hierdoor behoudt de rol steeds haar vorm en kan het na gebruik nog gemakkelijk gestapeld worden. Het etiket behoudt ook zijn plaats op de rol, zodat het product steeds herkenbaar blijft. De indeling in kleurcategorieën, gevisualiseerd door gekleurde tapes versterkt dit effect nog.

Greenflex

In 2010 ontwikkelde Thesla de reeks Green flex. De aanleiding hiervoor waren ontwikkelingen in de Scandinavische landen, waar men bewust werd van de gevaren van halogeenhoudende producten in geval van brand.

Green Flex is een gamma producten waarbij zowel de flexibele buis als de inhoud (draad en kabel) geen halogenen bevatten. Bijgevolg kunnen er geen schadelijke halogeenverbindingen gevormd worden. Green flex produceert bij verbranding ook weinig rook met een lage rookdichtheid, waardoor de zichtbaarheid behouden blijft en reddingswerken eenvoudiger worden. Ook worden bij verbranding geen corrosieve gassen geproduceerd zodat longschade bij eventuele inademing beperkt blijft en aantasting door agressieve en zure rookgassen van bijvoorbeeld elektronische en medische apparatuur vermeden wordt.

Zoals de naam het aangeeft is de kleur van de flexibele geribde buis van Green flex lichtgroen. (RAL 2021) Hierdoor worden installaties heel kenmerkend en kunnen installateurs zich nagenoeg niet vergissen bij installatie.

Vandaag is Green flex, met meer dan 250 referenties uitgegroeid tot een vaste waarde in het productassortiment van de professionele installateur. 

greenFlexLogo

Cirflex

logoCirflex

Cirflex : Ecologisch verantwoorde voorbedrade buizen

Klanten stellen steeds hogere eisen op het vlak van ecologie. Ook eigenaar van bedrijfsgebouwen hechten meer en meer belang aan milieuvriendelijke infrastructuur. Bij elektricieitswerken in nieuwbouw- en renovatieprojecten komt echter heel wat kunststof kijken. De productie en de levenscyclus van die plastics heeft een aanzienlijke impact op het milieu. Om je toe te laten de ecologische voetafdruk van je elektrische installatie te verkleinen, ontwikkelde Thesla Cirflex. Voorbedrade flexibele geribde buizen die minimum 55% uit gerecycleerd materiaal bestaan. Naast nieuwe grondstoffen of ‘virgin materials’ gebruikt Thesla namelijk zijn eigen bedrijfsafval en polypropyleen die werd herwonnen uit de consument zijn pmd-afvalzak als grondstoffen.

Cirflex bouwt verder op de kwaliteiten van Green flex, maar draagt dankzij deze nieuwe productiemethode eveneens bij aan de overgang naar de circulaire economie.

Clip

Thesla introduceert de Clip.

Clip is een hulpmiddel om de voorbedrade geribde buizen eenvoudig te markeren. Het nieuwe design biedt naast snelheid en gebruiksgemak ook betrouwbaarheid.

De Clip bestaat uit 2 modellen: voor een buis diameter 16mm en 20mm, die elk handig over de buis schuiven. De aanwezige weerhaakjes en slimme groeven van de Clip voorkomen het loskomen van de flex. De pijlvorm van het product geeft de juiste richting van gebruik.

Door het CEBEC-certificaat mag Clip deel uitmaken van uw installaties. De Clip is los te maken van de flex en kan herbruikt worden. Clip is verpakt per 50 stuks.

ClipLogo-def(1)