4

ONZE EXPERTISE IN DUURZAME TECHNIEKEN

Advies en kennis bij elke stap richting energietransitie

Ons energiesysteem staat voor grote uitdagingen.

Rexel is de partner bij uitstek om u bij elke stap in deze energietransitie te assisteren. Niet enkel op het vlak van PV, maar ook in andere duurzame technieken, zoals laadpalen, ventilatie, thuisbatterijen, warmtepompen, domotica en huishoudtoestellen staan er specialisten klaar om uw totaalproject aan te pakken.

De samenwerking van deze verschillende technieken vormt de basis voor het streven naar een emissievrij Europa in 2050. 

Gespecialiseerd team

In elke regio worden er medewerkers opgeleid om de eerste vragen binnen de multi-energietechnieken voor onze klanten te beantwoorden, zowel in het filiaal als via mail, waardoor deze geen rekening dient te houden met lange wachttijden. Daarnaast werken we met een team van specialisten van ondertussen 17 fulltime medewerkers die 100% tewerkgesteld en opgeleid zijn binnen één bepaalde techniek: EV, PV (inclusief thuisbatterijen) of ventilatie. Deze aanpak heeft als groot voordeel dat we alle kennis in huis hebben om verschillende technieken te integreren binnen éénzelfde project. Dit is uiteraard een meerwaarde in tijden waarin zelfconsumptie prioritair is geworden.

De dossiers worden steeds complexer en daardoor zitten we voor aanvang van het project samen met de installateur en de eindklant. We bieden telkens een oplossing op maat aan, waaruit een volledige uitgewerkte studie volgt met integratie van alle gevraagde technieken.

Bij Rexel vindt u alle voordelen terug van een gespecialiseerde groothandel in combinatie met een uitgebreide technische kennis en logistieke ondersteuning van een nationale groep.

  1. De installateur kan beroep doen op tal van tools die we ter beschikking stellen, zoals installatievideo’s, webinars, brochures en de configurators op Netstore. De vernieuwde en performantere configurator voor laadpalen geeft de mogelijkheid om een complete offerte te genereren, inclusief alle toebehoren zoals kabels en zekeringen.
  2. Daarnaast kunnen onze specialisten de klant ook on-site bijstaan en de indienststelling
  3. Als internationale groep kunnen wij de klant eveneens de beste merken aanbieden tegen de scherpste prijzen met zeer flexibele leveringsmogelijkheden. Wij voeren als enige groothandel onafhankelijke kwaliteitscontroles uit op zonnepanelen in samenwerking met Imec, waardoor we de kwaliteit voor 100% kunnen garanderen.

Dienstverlening op punt

Installateur wordt adviseur

De wetgeving wijzigt continu en de marktevolutie dient dan ook op de voet opgevolgd te worden.

Om het objectief van een emissievrij Europa tegen 2050 te behalen zullen we alle multi-energietechnieken moeten inzetten. Rexel heeft zich aangepast aan die nieuwe markt, die core business is geworden, en helpt de installateur om zich aan te passen aan de nieuwe realiteit, waarin de adviserende rol van de installateur steeds groter zal worden.

Zijn er zonnepanelen aanwezig wanneer de consument een laadpaal wil plaatsen? Welke subsidieregeling geldt er hiervoor? Het zijn slechts enkele vragen waar de eindklant een antwoord op moet krijgen.

Onze projecten bevinden zich voornamelijk in de residentiële markt, toegespitst op de zelfconsumptie. Hier is de interactie met huishoudtoestellen en domotica van groot belang, zodat alles kan communiceren met de omvormer of de digitale teller.

Laadpaalprojecten zijn voornamelijk naar de tertiaire markt gericht. Energiedistributie speelt hierbij een zeer belangrijke rol en we bieden hierin graag ondersteuning vanuit ons Energy Distribution Center.

De samenwerking tussen onze specialisten in de verschillende divisies zorgt ervoor dat we elk project tot een goed einde kunnen brengen en we het werk voor de installateur een heel stuk kunnen verlichten.

Thuis in verschillende markten

Onze troeven