4

EARTH DAY 2022:
Plant je mee met Rexel, Gigamedia en Bizline?

Eind 2020 lanceerde TreesEverywhere het initiatief om 1 miljard bomen te planten. Dit ambitieuze aantal zal ervoor zorgen dat in heel Europa koolstofputten, toevluchtsoorden voor biodiversiteit en koelgebieden tot stand zullen komen.

In het kader van hun programma binnen Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) kondigen Gigamedia en Bizline een uitzonderlijke actie aan. Bij elke aankoop van 300 euro in Gigamedia of Bizline-producten op Netstore planten zij, in samenwerking met TreesEverywhere, één boom. Deze actie loopt van 22 april tot 31 december 2022. Door je aankoop sta je mee aan de basis van concrete actie.

Over onze partner

TreesEverywhere is een in Marseille gevestigde organisatie met een waanzinnig projectdoel: 1 miljard bomen planten! Zij werken samen met gemeenten, bedrijven en verenigingen om het planten van bomen in hun MVO-processen op te nemen.

Gigamedia en Bizline zijn erg trots op deze samenwerking, welke perfect past in hun GO4Blue-aanpak, die klanten en werknemers samenbrengt.

Waarom bomen planten?

Solidariteitsaanpak

Door het inzetten van plaatselijke beschutte werkplaatsen voor de aanplanting van bomen zorgen we mee voor de integratie van de meest kwetsbare bevolkingsgroepen. 

Door samen te werken met plaatselijke dienstverleners wordt de lokale werkgelegenheid eveneens ondersteunt.

Traceerbaarheid

Jaarlijks worden analyses van het overlevingspercentage en metingen van de aangeplante soorten uitgevoerd. Deze gegevens garanderen de traceerbaarheid en betrouwbaarheid van het project.

Ecologische voordelen

  • Bodembehoud door waterregulatie
  • Biodiversiteit van planten en dieren
  • Verlaging van de ecologische voetafdruk
  • Minder lawaai en stof
  • Welzijn
  • CO2-opname

Duurzaamheid

Klimaatbossen zijn tot 99 jaar beschermd tegen selectieve kap.

De duurzaamheid van deze bosgebieden wordt gegarandeerd door een ondertekende overeenkomst inzake een milieuverplichting.

Onderneem je samen met ons mee actie voor het klimaat en de biodiversiteit?