6

Ontdek onze brochure rond autoconsumptie

Alle technieken onder één dak voor een future-proof installatie

Zonne-energie wordt overdag geproduceerd, maar aangezien het meeste verbruik voornamelijk ’s avonds plaatsvindt, wordt het overschot op het distributienet geïnjecteerd, draait de traditionele teller terug en wordt er op een later moment weer van het net afgenomen. De digitale teller zal echter niet meer terugdraaien, waardoor deze overschot verloren gaat.

Autoconsumptie als oplossing?

De gelijktijdige productie en verbruik van stroom zou een oplossing kunnen bieden. In Vlaanderen zit de gelijktijdigheid globaal op 28%. Dit betekent dat er in 72% van de gevallen elektriciteit wordt opgewekt die niet op hetzelfde moment wordt verbruikt. De uitdaging bestaat er dus in om deze pieken (productie en verbruik) gelijktijdig te laten plaatsvinden om zo weinig mogelijk verlies te genereren. In onze nieuwe brochure leggen we graag uit hoe u dit proces stap voor stap kan optimaliseren en welke producten hiervoor geschikt zijn.

Onze aanpak in 3 stappen

STAP 1 / Meten is weten – diagnose van het verbruiksprofiel Welke verbruikers in deze installatie vreten het meeste energie en welke kunnen in tijd verschoven worden? STAP 2 / Verhogen van de autoconsumptie Met een intelligent systeem deze ‘in tijd verplaatsbare verbruikers’ aansturen op basis van de productie van de PV-installatie. STAP 3 / Plaatsen van een thuisbatterij De overige geproduceerde energie opslaan in een batterij. Meer weten? Bekijk de volledige brochure.
Deel dit bericht:
Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email