4

Elec Calc

Modelleren en dimensioneren met elec calc ™

De elec calc ™ -software voor de berekening en dimensionering op hoog- en laagspanning, maakt het mogelijk om elk type elektrische installatie te modelleren en op maat te maken. Dankzij een toegewezen component kan dit nu ook met invoer van laadpalen. De controles voor deze apparatuur worden uitgevoerd volgens de vermelde normen. In eerste instantie om het type differentiële beveiliging stroomopwaarts te controleren en de bescherming van eigendommen en mensen te garanderen.

Bovendien beschikt elec calc ™ over een catalogus van meerdere fabrikanten, die op alle componenten van toepassing is. Het enige wat je hoeft te doen, is een fabrikantreferentie selecteren om zo alle nodige technische kenmerken op te halen voor het uitvoeren van de normatieve controle.

Elec calc ™ biedt ook de mogelijkheid om een vermogensbalans in real-time te beheren. Je kan de gelijktijdigheidsfactoren voor jouw bron waarnemen door de volledige installatie te modelleren en de nodige uitbreiding toe te passen. Indien nodig kan je dankzij verschillende scenario’s doorgaan met simulaties van stroomafschakeling.

Aan het einde van de studie levert elec calc ™ een berekeningsnota en het ééndraadschema.

Deze software is beschikbaar bij Rexel. 

elec calc software