RexelTalks-v5

De podcast over de fascinerende wereld van elektriciteit

Rexel Talks, de podcast van Rexel waarin we de fascinerende wereld van de elektriciteit verkennen. Onze experts delen hun kennis en inzichten over onderwerpen als elektrificatie, duurzame technieken, automatisering en wetgeving.

Spotify
Apple-Podcast
Youtube

Heb je een interessant onderwerp dat we in een volgende aflevering kunnen aansnijden?
Of wil je graag feedback geven over deze aflevering?

AFL #1: Aanpassingen in het AREI van 2023 

Het doel van het AREI blijft ook na de aanpassingen van 2023 om de veiligheid te garanderen en de wetgeving is van toepassing op zowel nieuwe huishoudelijke installaties als bestaande. Men maakt onderscheid tussen bestaande, oude elektrische installaties en elektrische installaties die vallen onder het oude AREI. 

Tom Cauwelier, Teamlead Building van Vinçotte, en Timothy de Coninck, Energy Distribution Specialist bij Rexel Belgium, buigen zich over het nieuwe AREI in de meest recente ‘Rexel Talks’-podcast. Ze geven antwoorden op vragen die zich na het lezen van de wettelijke bepalingen eventueel nog stellen.  

INHOUD:

  • ??:??    Wanneer moet het volgende periodieke controlebezoek van bestaande elektrische installaties van gemeenschappelijke delen van een residentieel geheel plaatsvinden?

  • ??:??    Wat verstaat men in het meest recente AREI onder ‘huishoudelijke installatie’?  

  • ??:??    Heeft de nieuwe configuratie van de differentieelstroombeschermingsinrichting – het woord ‘differentieel’ bestaat niet meer – gevolgen?  

  • ??:??    Zijn er nog termen en definities gewijzigd in de AREI-wetgeving van 2023? 

  • ??:??    Welke nieuwe symbolen komen in het ééndraad- en situatieschema van huishoudelijke installaties, en klopt het dat een eigenaar de schema’s vanaf nu niet langer hoeft te ondertekenen? Je kan de symbolen hier terugvinden.

  • ??:??    Wat met de regels rond alle kabels ten behoeve van communicatie- en informatietechnologie?  

RexelTalks-v5

Geef hier je suggesties of feedback door: