Hoe conform zijn met de vernieuwde C10/11 normering in België?

Vanaf 1 maart 2020 moeten alle omvormers in België voldoen aan de nieuwe C10/11 normering, de lokale vertaling van de nieuwe verordening gepubliceerd door de Europese Unie (RfG). SMA voldoet aan deze nieuwe regelgeving voor het volledige huidige portfolio en bevestigt dat alle huidige omvormers zullen worden toegevoegd aan de nieuwe C10/26 lijst gepubliceerd door Synergrid vanaf 1 maart 2020. De omvormers moeten weliswaar beschikken over de juiste firmware (FW 3.10). Mogelijks dient hiervoor een firmware update uitgevoerd te worden.
Meer informatie over de impact van RfG en C10/11

De installateur kan op het etiket van de doos checken welke firmware initieel geïnstalleerd is bij levering. Indien die lager is dan 3.10, dient een firmware update uitgevoerd te worden.

Alle downloadlinks van de nieuwe firmwares vindt u hier

Het updatebestand kan gedownload worden op een computer die de installateur rechtstreeks op de omvormer gaat verbinden. De omvormer moet in werking zijn om de update uit te voeren en heeft dus voldoende zon of DC-spanning nodig. Het is belangrijk om de update meteen na installatie (binnen de 10 uur) te voltooien om aan de regelgeving te voldoen en de juiste landcode te selecteren.

Een firmware update kan op 3 verschillende manieren uitgevoerd worden, afhankelijk van het type toestel: via WebUI, via Sunny Explorer en via Data Manager M.

Meer informatie in het SMA kenniscentrum
De te volgen stappen bij een firmware update via WebUI