Sla de zonnestroom overdag op en gebruik het ’s avonds. De slimste manier? Met de oplossingen van SMA!

Met de komst van de slimme meter in Vlaanderen verandert de manier waarop een zonnestroom systeem zichzelf terugverdient. De Vlaamse regering biedt nu tijdelijk een premie voor de aanschaf van thuisbatterijen: daarom is nu hét moment om batterijen aan uw bestaande of nieuwe zonnestroomsysteem toe te voegen.

Ook in Brussel volgt de afrekening op basis van de slimme meter. Vanaf nu wordt het belangrijker om slim met zonnestroom om te springen: zoveel mogelijk van de eigen schone stroom gebruik maken en zo weinig mogelijk terugleveren aan het net.

Wie slim is, pakt het meteen goed aan, met een SMA Energy Systems Home batterijsysteem.

De SMA Sunny Boy Storage batterijomvormer zorgt ervoor dat uw zonnestroom in batterijen wordt opgeslagen en weer beschikbaar is wanneer u dat wilt. Zelfs wanneer het stroomnet uitvalt, kan de stroomvoorziening intact blijven; ofwel dankzij de geïntegreerde Secure Power Supply optie, ofwel met de optionele backUp functie voor de gehele woning.

 • FLEXIBEL INTEGREERBAAR dankzij de AC-koppeling: de batterijomvormer kan onafhankelijk van de zonnestroomomvormer geplaatst worden. De unieke oplossing van SMA maakt het mogelijk om een installatie op ieder moment eenvoudig uit te bereiden met een batterij volgens de behoefte van de klant.
 • RETRO COMPTABILITEIT kan worden toegevoegd aan bestaande zonnestroominstallaties, zowel met SMA omvormers als met andere merken.
 • EENVOUDIGE INBEDRIJFSTELLING dankzij geïntegreerd gebruikersinterface
 • Dankzij de MULTISTRING-TECHNOLOGIE kunnen tot wel drie verschillende hoogspanningsbatterijen worden aangesloten. Dit toestel is compatibel met verschillende merken en batterijmodellen.
 • SLIM OP- EN AFLADEN betekent: rekening houden met het weer en met het verbruiksprofiel van de bewoners en daarmee de batterij slim benutten, verliezen beperken en de levensduur verlengen
 • Werkt samen met de SMA SUNNY HOME MANAGER voor een écht slimme sturing van alle gebruikers in huis
 • GESCHIKT VOOR BUITENMONTAGE
 • 10 JAAR GARANTIE
 • Een beter overzicht van uw eigen gebruik met de SMA Energy App.
  Zo kunt u de laadtoestand van het batterijopslagsysteem (indien geïntegreerd) eenvoudig en comfortabel vanaf uw smartphone regelen.

Om aanspraak te kunnen maken op de premie van de Vlaamse overheid, moet het systeem zijn uitgerust met een regelaar die ervoor zorgt dat nooit meer dan 60% van het vermogen van de PV-omvormer terugvloeit naar het net.

Download de app: