De storm Ciara die de voorbije dagen lelijk huis heeft gehouden in ons land, toont hoe belangrijk het is om zonne-installaties met een erkend en gecertificeerd montagesysteem te installeren.

Esdec biedt de meest betrouwbare installatie van grote zonnepaneelprojecten. Niet voor niets investeren ze jaarlijks €3,5 miljoen aan testen, metingen en het verder ontwikkelen van de montagesystemen. Al deze testen implementeert Esdec in de wijze waarop systemen op het dak ontworpen worden. Zodat u er gerust op kan zijn dat uw zonnepaneelproject bestand is tegen wind en storm, brandveilig is, op de juiste manier geaard en vereffend is en dat het dak goed beschermd is en blijft.  

Het is zelfs zo, dat Esdec de gebouweigenaar de mogelijkheid biedt om projecten individueel te laten certificeren door onafhankelijk adviesbureau Peutz. Zo weet u zeker dat u zonnepanelen zonder risico’s op het dak heeft.

Met een bouwplan van Esdec bent u er zeker van dat uw PV-installatie veilig en betrouwbaar op het dak staat, zonder onnodig hoge ballast. Esdec meet de werking en het effect van de wind op het systeem door een combinatie van computersimulaties, testen in de Duits-Nederlandse windtunnel en een schaalmodel test bij geaccrediteerd adviesbureau Peutz. Daarnaast werd de koppelingsfactor van het systeem extreem uitgebreid getest. Hierbij wordt tot in detail gemeten hoe sterk de panelen met elkaar gekoppeld zijn, mocht hier door externe invloeden druk op uitgeoefend worden. De testen van de wind op het systeem hebben aangetoond, dat de aerodynamica van FlatFix ervoor zorgt dat de wind geen grip krijgt op het paneel. Hierdoor wordt een ongewenst krachtenspel voorkomen, waardoor de panelen goed in het systeem blijven liggen.

WIST JE DAT?
Op onze Netstore kan je dankzij een handige configurator in enkele eenvoudige stappen
de juiste dakbevestiging kiezen voor je PV-project.

NAAR DE CONFIGURATOR