3

NIEUWE PODCASTREEKS: De elektricien vandaag

In dit seizoen richten we ons op de installateur van vandaag en de snel veranderende wereld waarin zij opereren. We bespreken de impact van technologische innovaties, van domotica en laadpalen tot slimme schakelkasten en digitale installaties, en hoe deze ontwikkelingen niet alleen de efficiëntie, maar ook de veiligheid verbeteren.

Daarnaast staan we stil bij de uitdagingen op het gebied van duurzaamheid, het vinden van technisch talent en het inspelen op de groeiende vraag naar slimme energieoplossingen. Samen met experts van Schneider en Rexel verkennen we de toekomst van het vakmanschap in de installatiebranche.

Aflevering 1: Vakmanschap 2.0

Het vakmanschap van de installateur is in volle evolutie. Onze vaste host Pascal gaat in gesprek met Wim en Matthieu van Schneider en ook Davy van Rexel schuift aan.

De wereld van elektriciteit verandert razendsnel: van domotica en laadpalen tot zonnepanelen – het vak is complexer dan ooit. Daarbij komt de uitdaging om technisch talent te vinden én te behouden.

Digitale installaties spelen hierin een sleutelrol en de digitalisering kreeg door Covid nog eens extra vaart. Rexel is klaar voor deze toekomst en speelt voluit in op deze innovaties. Luister mee en ontdek welke antwoorden Rexel hierop biedt.

Aflevering 2: Beveiliging in residentieel en klein tertiair

Precies een jaar geleden lanceerden we onze allereerste aflevering, waarin we het hadden over het AREI. In deze aflevering kijken we terug op de impact van die regels en bespreken we hoe Schneider en Rexel dit ondersteunen.

Wat waren de grootste aanpassingen? Vooral op het vlak van veiligheid! We duiken in de verschillende types differentieelschakelaars en gaan dieper in op de technische details.

Daarnaast bespreken we bij Schneider het nieuwe energielandschap, waar apparaten steeds meer met elkaar verbonden zijn. Dit brengt nieuwe technieken én beveiligingsmethoden met zich mee. Schneider biedt hier een handige oplossing voor aan met hun e-book.

Aflevering 3: Innovaties & toekomstvisie

In deze derde aflevering bespreken we in innovatie en duurzaamheid binnen de sector. Innovaties die niet alleen de efficiëntie, maar ook de veiligheid van installateurs verbeteren. Welke innovatie had de grootste impact op de markt?

Schneider analyseerde hun systemen en ontdekte flink wat verbeterpunten voor de schakelkasten. Zo werd het frame aangepast, de manier van koppelen geoptimaliseerd en is er alvast rekening gehouden met domotica in de toekomst.

Omdat tijd een cruciale factor is voor installateurs, ontwierpen ze het Resi9 XE-gamma: volledig inklikbaar, zonder hulp van een schroevendraaier. Dit gamma biedt de snelheid en flexibiliteit die installateurs nodig hebben. We gaan dieper in op de technische details van het gamma, dat ook beschikbaar is in de filialen van Rexel.

Tot slot hebben we het over de toekomst, waarbij duurzaamheid steeds belangrijker wordt, vooral voor de nieuwe generatie installateurs.

Benieuwd naar meer?

Aarzel dan niet om onze podcasts te beluisteren en Rexel Talks te volgen op Spotify.

Meer info over onze podcast vind je hier

Deel dit bericht:
Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email