5

“Het gebruiksgemak van Esabora zorgt voor efficiëntie in mijn dagelijkse administratie”

Met Esabora biedt Rexel een softwarepakket aan waarmee professionele installateurs complete technische studies kunnen uitvoeren. Naast de samenstelling van een technisch dossier, kunnen ze een offerte opmaken voor een klant en in slechts enkele klikken de bestelling effectief plaatsen. Dankzij de link met de webshop, Netstore, ziet de klant onmiddellijk zijn correcte prijs in het softwarepakket.

Dries Makelberge is sinds zeven jaar zaakvoerder van EMD Elektriciteit. De eerste jaren maakte hij nog gebruik van Excel voor het beheer van zijn administratie, maar dit nam heel wat van zijn kostbare tijd in beslag. Het voorstel van Rexel om over te schakelen op Esabora voor de opvolging van zijn administratie, maakte zijn dagelijkse workflow een stuk eenvoudiger en efficiënter. “Het is een heel gebruiksvriendelijk systeem”, start Dries Makelberge.

“Al bij de introductie van het systeem werd een heel duidelijk beeld geschept van de mogelijkheden. De tijd die ik aan mijn bureau spendeer, is heel beperkt. Dankzij Esabora bespaar ik heel wat tijd uit. Ik gebruik het voor de opmaak van offertes, het plaatsen van bestellingen en de facturatie. Mijn prijzen zitten onmiddellijk correct in het systeem, ik kan standaard sets programmeren en hergebruiken en ik kan een export uitvoeren van mijn facturen voor het boekhoudsysteem.”

Dries Makelberge

Mobiele app

“Via de mobiele app die gekoppeld is aan het systeem kan ik gemakkelijk digitaal de offerte op de werf overlopen en bespreken met de eindklant”, vervolledigt Dries. “Eveneens is het mogelijk om via de app gebruik te maken van werkbonnen en express offerte. Daardoor kan ik heel eenvoudig de werkbonnen opmaken en past mijn vrouw op basis van mijn notities de offertes en facturen aan.”

Esabora is zoveel meer dan een software-oplossing, het biedt expertise voor elk bedrijf.

Technisch dossier samenstellen

Naast het administratieve luik kan Esabora ook worden gebruikt voor de opmaak van een volledig technisch dossier met een ééndraadschema.

Hoe gaat dat in zijn werk?

  • Importeer uw technisch plan op basis van een foto (jpeg) of een pdf-bestand.
  • Breng alles op juiste schaal in enkele muisklikken.
  • Selecteren en benoemen van de ruimtes door middel van verschillende catalogi met bouwelementen en meubilair.
  • Implementeer de elektrische installatie aan de hand van vooraf gedefinieerde sets.
  • Vanuit het situatie schema wordt het elektrisch bord geconfigureerd.
  • Vervolgens wordt vanuit het elektrisch bord het ééndraadschema gegenereerd.
  • Het technisch dossier met het ééndraadschema en de lijst met de geselecteerde producten verschijnen automatisch.

 

Rexel ondersteunt

Bij Rexel België staan er vijf medewerkers ter beschikking als eerste aanspreekpunt voor de klant bij het gebruik van Esabora. Zij kunnen een eerste toelichting geven over de software, maar staan de klant eveneens tot dienst bij het beantwoorden van hun vragen.

Ook geïnteresseerd om te ontdekken wat de mogelijkheden zijn van Esabora?

Rexel organiseert tal van opleidingen voor nieuwe gebruikers.

Deel dit bericht:
Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email