Schneider Electric en Rexel Belgium: de competenties die nodig zijn om de beste industriële expertise aan te bieden

Schneider Electric en Rexel België hebben een overeenkomst getekend om hun samenwerking op het gebied van industriële expertise te versterken en zo hun diensten nog beter op de markt af te stemmen. Rexel Belgium, reeds jarenlang partner van Schneider Electric, zal zo kunnen profiteren van de exclusieve voordelen en professionele ondersteuning die Schneider Electric wereldwijd beschikbaar stelt aan de IAD-gemeenschap (Industrial Automation Distributor).

In een snel veranderende industriële markt is partnerschap de sleutel tot succes op lange termijn. Voor een maximaal voordeel voor beide partijen zal de versterkte samenwerking een brede waaier van domeinen bestrijken, waaronder de beste producten, diensten op hoog niveau, integratie van beheersystemen, opleiding en certificering van human resources, alsook een kwalitatief hoogstaand technisch antwoord op de markt van de industriële oplossingen. Er is al een opleidingsplan gelanceerd om de competenties van de industriële specialisten die actief zijn in de verkoopteams van Rexel Belgium te verbeteren. In de nabije toekomst zullen klanten in elke regio van België kunnen profiteren van een service met een hoge toegevoegde waarde die niet alleen gebaseerd zal zijn op de erkende logistieke kwaliteiten van Rexel Belgium, maar ook op een toename van de technische competenties van zijn medewerkers. Pierre Benoît, CEO van Rexel Benelux: “Wij willen in de industriële sectoren een technisch sterk team samenstellen om de vragen van onze klanten te kunnen beantwoorden en hen de technische ondersteuning te kunnen bieden die zij verwachten. Daarom vinden wij het belangrijk om onze klanten een toegevoegde waarde te bieden in termen van oplossingen die verder gaan dan eenvoudige productkennis.”

In dit gezamenlijke project streeft Schneider Electric er ook naar om de samenwerking tussen de twee organisaties om te zetten in tastbare waarde voor industriële klanten. Jean-Paul Brees, Algemeen directeur van Schneider Electric in België: “We hebben besloten om samen aan dit mooie verhaal te beginnen, omdat we ons ervan bewust zijn dat de Belgische industrie niet langer enkel wacht op een efficiënte logistieke dienst, maar ook op technische bijstand van hoge kwaliteit om de uitdagingen van de Industry 4.0-revolutie het hoofd te kunnen bieden. We willen ook Rexel Belgium bedanken voor zijn vertrouwen en voor de keuze voor Schneider Electric als partner voor de lange termijn.”