5

Lightlab

Het Lightlab-team helpt u bij de uitwerking van uw totaalconcept in verlichting. 

Lightlab in het kort

73 verlichtingsspecialisten

13 concepts in België

Persoonlijk advies

Lichtstudies & 3D-plannen

Geïntegreerd totaalaanbod

Lichtsturing met o.a. KNX

Lightlab-team

Het Lightlab-team helpt u bij de uitwerking van uw totaalconcept in verlichting. Onze specialisten zijn een echte krak in hun vak en weten met hun uitgebreide technische en creatieve skills alle ruimtes optimaal te verlichten.

Zij staan mee aan de basis van uw project en ontvangen de installateur en de eindklant graag in één van de 13 Lightlab concepts voor het bespreken en opstellen van de lichtstudie.

Niet merkgebonden

Gezien wij niet merkgebonden zijn, kunnen we u een uitgebreid gamma aan technische, architecturale en decoratieve verlichting voorstellen, geheel volgens smaak en budget.

Wij analyseren eveneens wat u kunt besparen met energiezuinige verlichting en er kan lichtsturing met KNX, DALI, … in de studie voorzien worden.

Onze projecten

Onze projecten zijn heel uiteenlopend, van een residentiële woning, het uitlichten van een shop of een kantoorgebouw tot een complete relighting van een industriegebouw.

De lichtspecialisten worden continu opgeleid door onze verlichtingspartners. Zij zijn dus niet alleen op de hoogte van de laatste trends, maar ook van de recentste technieken en wetgeving.

Een lichtconcept op maat
van uw project

Een verlichtingsproject op de agenda staan, maar het ontbreekt u aan tijd en u wil graag bijkomende hulp en advies?

Recente realisaties

Lichtstudie

De Lightlab specialist komt samen met de installateur, architect en eventueel de eindklant voor het bespreken van de lichtstudie.

We bekijken samen de techniek (dimming, installatie, …), budget en design. Dit is de basis voor het opmaken van een eerste lichtplan met bij horende offerte.

We voorzien een dialux/relux berekening bij grotere projecten.

Een 3D visualisatie wordt hier eveneens voorzien.

Een TCO-studie (Total Cost of Ownership) wordt opgemaakt bij grotere, industriële relighting projecten.

Relighting

We helpen graag bij de aanpassing van verouderde verlichting naar energiezuinige ledverlichting. Hierdoor bespaart u niet enkel op de energiefactuur, maar draagt u ook uw steentje bij voor een beter milieu. De extra premies en subsidies op relighting zijn nog steeds interessant.

Enkele voordelen:

  • Lager verbruik
  • Hogere lichtsterkte
  • Verhoging werkcomfort
  • Uniformer en natuurlijker licht
  • Optimalisatie van de onderhoudskosten


Relighting is geschikt voor alle ondernemingen, gaande van kmo’s en grote ondernemingen tot openbare instellingen.

Lichtsturing

Onze specialisten gaan na welk soort lichtsturing een meerwaarde kan bieden aan uw verlichtingsproject. Dit kan gaan van eenvoudige low-cost oplossingen om het gebruiksgemak bij u thuis te verbeteren tot uitgebreide systemen voor KMO en industrie waar energiebeheer en -analyse in real time mogelijk zijn.

Afhankelijk van het gekozen systeem illustreren we welke toepassingen effectief zijn en welke uitbreidingen er in de toekomst mogelijk zijn. In bepaalde gevallen kan het nuttig zijn om een koppeling tussen de automatisatie van uw verlichting en o.a. videofonie, zonnewering, verwarming en ventilatie te voorzien, zonder dat de bediening complex hoeft te worden.

Automatisering op maat van uw project en budget, het kan met Lightlab.

Lightlab concepts

Op zoek naar de juiste verlichting?

Wij voorzien graag de nodige tijd om u rond te leiden in onze concept.
Deze ruimte toont niet alleen de selectie van verschillende armaturen en merken, maar is tevens ook de locatie waar u kan langskomen om een lichtplan te bespreken.

Maak gerust een afspraak in één van onze 12 concepts voor inspiratie en verlichtingsadvies